Bolaget

Här låg Oskar Edv. Ekelunds Snickerifabriks AB eller i folkmun kallat ”Bolaget”. Det var Virserums största möbelfabrik med som mest 240 anställda. Efter möbelindustrins nedgång och fall restaurerades de då kvarvarande byggnaderna för att och bli ett turism- och kulturcenter. Inom området finns mycket att se.

Möbelindustrimuseet
Visar de gamla anor som möbelindustrin har i Virserum. Mellan 1880 och 1980 var Virserum en av Sveriges stora möbelmetropoler.
Entreavgift 50 kronor. 
Hemsida

Konsthall
Direkt när man kommer in finns Café Eken. I rummet finns även reception, butik och toalett som är HK-anpassad. I receptionen finns alltid en värd som berättar om utställningarna och hur du bäst hittar runt i konsthallen.
Öppet: Tisdag- Söndag 11-16.
Hemsida

Telemuseum
Startades år 2001 av Anders Joelson. På museet finns telefoner från 1892, växlar, kobratelefoner, Ericsson Hotline, faxar, bakelittelefoner mm. Detta är Sveriges största Telemuseum.

Stinsen konst och hantverk

Föreningen Stinsen har funnits sedan 1987 och syftet är att skapa en plats där lokala hantverkare kan sälja sina alster
Facebook


Örtagård
På Bolagsområdet finns en mycket fin örtagård. Du är välkommen att besöka den när som helst!

Café Flotten
Här kan köpa glass eller en fika som du sedan kan avnjuta på flotten som ligger mitt i Virserumsån.
Se Bolagets hemsida för öppettider. 


Vävstugan
En av Sveriges största vävstugor, två våningsplan med upp emot 30 vävstolar.

Hässlid Form Design Shop
Lokala och regionala produkter. Design, slöjd, hantverk, textil, trä, glas, keramik, mat, böcker, presenter och mycket annat.

 Besök Bolagets hemsida

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår