2024-07-01

KULTURCENTRUM

På ”Bolagsområdet” kan man stanna länge, det sjuder av liv och det finns massa saker att upptäcka. 25/6-25/8 har verksamheterna på området öppet tisdag-söndag 11.00-17.00. Mer information på www.bolagetvirserum.se

Möbelindustrimuseet
Visar de gamla anor som möbelindustrin har i Virserum. Mellan 1880 och 1980 var Virserum en av Sveriges stora möbelmetropoler.

Telemuseum (Inte öppet tisdagar)

Startades år 2001 av Anders Joelson. På museet finns telefoner från 1892, växlar, kobratelefoner, Ericsson Hotline, faxar, bakelittelefoner mm. Detta är Sveriges största Telemuseum.

Stinsen konst och hantverk

Föreningen Stinsen har funnits sedan 1987 och syftet är att skapa en plats där lokala hantverkare kan sälja sina alster.

Örtagård
På Bolagsområdet finns en mycket fin örtagård. Du är välkommen att besöka den när som helst!

Café Flotten

Här kan köpa glass eller en fika som du sedan kan avnjuta på flotten som ligger mitt i Virserumsån.

Konsthall

Direkt när man kommer in finns Café Eken. I rummet finns även reception, butik och toalett som är HK-anpassad. I receptionen finns alltid en värd som berättar om utställningarna och hur du bäst hittar runt i konsthallen.

Hässlid Form Design Shop

Lokala och regionala produkter. Design, slöjd, hantverk, textil, trä, glas, keramik, mat, böcker, presenter och mycket annat.

Vävstugan (Har inga öppettider, är någon på plats är man välkommen in)

En av Sveriges största vävstugor, två våningsplan med upp emot 30 vävstolar.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår