2024-07-01

CYKLA FRÅN STATIONEN

Dressinerna står redo vid Virserums Station och bara väntar på att få bege sig ut i naturen. Förutom från Virserum kan du i Hultsfreds kommun cykla dressin från Flaten och Hultsfred.

När vi hälsar på har de första sommarjobbarna anlänt till stationen, de har satt igång att göra allt fint till sommarsäsongen börjar.
-Jag har cyklat dressin härifrån, det är jättekul, bra träning, man kommer nära naturen och känner dofterna, det är jättefint när man cyklar vid sjöarna, berättar Bianca Tudor som gör sin första dag på sommarjobbet vid Virserums Station.
-Från Virserum kan man cykla dressin alla dagar hela sommaren och det är tack vare våra sommarjobbare som bemannar, det hade inte fungerat annars, man bokar på hemsidan när man önskar cykla, men det går också att titta förbi spontant och se om några dressiner är lediga, förklarar Mathilda Johansson från smalspårsföreningen.

NOSTALGI VID STATIONEN
Sträckan Virserum-Åseda är 53 kilometer tur och retur och har 4 rastplatser på vägen.
-Men det går också cykla till Triabo och vända, det är ungefär halvvägs, där finns också en fin rastplats, säger Mathilda.
Förutom dressinerna står även de orangea rälsbussarna utanför stationen.
-Vi kommer inte köra några turer med dom i sommar, vi väntar på att det nya rälsbussgaraget ska bli klart så vi kan köra in dom, restaurera och sedan köra med dom nästa sommar, förklarar Mathilda.
Stationshuset och godsmagasinet från 1911, tillsammans med järnvägen Hultsfred-Virserum blev de förklarat som byggnadsminne 2005. Stationshuset ser i stort sett ut, som det gjorde, både in- och utvändigt, när det byggdes. Tillsammans med den gamla pressbyråkiosken, telefonautomaten och rälsbussarna utanför kan man bli lite nostalgisk när man går omkring och väntar på att få ge sig ut med dressin mot Åseda.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår