2024-06-27

SOMMAR PÅ KONSTHALLEN

Virserums Konsthall håller öppet hela sommaren tisdag till söndag, 11.00 - 16.00. Vi firar in sommaren i hantverkets tecken 28 juni med en dag med fokus på väv. Dessutom visas fem utställningar hos oss.

VÄVLAND
Vävstugan är inte bara en plats där vävningen står i centrum utan också samtalet och gemenskapen som gör att olika människor vävs samman. Det är en plats som ger människan möjlighet till att skapa tillsammans. Genom intervjuer och samtal med väverskor runt om i Småland har vi samlat betydelsen av vävstugan för orten de bor på och för människorna som nyttjar den.

MEDAN VI FALLER
Virserums Konsthall har tillsammans med Mistra Sustainable Consumption och konstnärerna Hillevi Cecilia Högström, Finn Ahlgren och Lars Noväng skapat en utställning kring hållbar konsumtion och konsumtionens roll i framtiden. Hur ser hållbar konsumtion ser ut? Finns den? Kan konsumtion vara hållbar?

HANTVERKSMÖTEN
Det var i samtalen och mötet mellan Peter och vävarna Eva Jeanson, Inger Pärlsäter och Sonia Larsson från vävstugan i Bredsätra Hembygdsgård som plaggen tog form i och med de olika perspektiven, både kulturellt-, socialt- och generationsöverstigande formades projektet. Grunden i designen är respekten för det vävda tyget.

SKUGGLAND
Med inspiration av traditionell skuggteater och berättelser om fabler har vi producerat utställningen Skuggland. Skuggland bjuder in till en värld där du som besökare skapar innehållet med din alldeles egen skugga. Det är en interaktiv utställning där du som besökare får möjlighet att undersöka skuggteater som berättarform.

MÄNNISKOR PÅ GRÄNSEN
En utställning som visar fotograferna Edvin Lindhs och Marie Bomans livsverk. Det berättar historien om två kreativa personer som under sluten av 1800-talet och början av 1900-talet verkade med fotografi i området runt Virserum. Utställningen öppnar den 11 juli, 14.00.

Varmt välkomna till oss!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår