2024-06-27

CYKLA MED UTSIKT

Gillar du att cykla ska du bege dig till Dackestupet i Virserum. Efter ett fantastiskt arbete av Hjortens CC har det verkligen blivit en året runt anläggning. Ett område som passar gammal som ung.

Lederna startar på toppen av Dackestupets slalombacke och det är också här du finner parkering, eldstäder, övriga faciliteter och under sommaren även café.  Är du inte cyklist passar det även bra att ta sig fram till fots med underbar utsikt över Virserumssjön. Lederna underhålls av Hjortens Cross Country med stöd av Hultsfreds kommun. Det finns stigcykling, olika leder med olika svårighetsgrader, den enklaste ”Lilla Dacke”, 800 meter, grusad och lättcyklad stig där du har möjlighet att känna på stigcykling. Uppe vid toppen finns också ett teknikområde som består av bland annat drop, broar och balansbräda, också hinder i olika svårighetsgrader. Du kan köra så kallad downhill i Dackestupets 7 nedfartsleder, även cykelturer, så kallade gravelcykling. Helt enkelt kan du välja vad som passar dig och din cykel bäst.

FÖLJANDE LEDER FINNS FÖR STIGCYKLING
Lilla Dacke, Grön 0,8 km
Dackesvängen, Röd 3,3 km
Bondeupproret, Svart 3,2 km
Hjorten XC, Blå 1 km

Grön – mycket lätt

Blå-Lätt
Röd -Medelsvår
Svart-Avancerad

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår