2024-04-24

Vårfestival på gång

4-5 maj öppnar Smålands Trädgård återigen upp för en härlig Vårfestival där du kan del av massa olika saker i orterna Virserum, Hultanäs, Nye, Näshult, Skirö, Stenberga och Ädelfors.

Smålands Trädgård är en ekonomisk förening som bildades för ett antal år sedan men just begreppet Smålands Trädgård är inget nytt påfund. Det sträcker sig tillbaka ända till Carl Von Linnés dagar, i stora drag kan man säga sig att det handlar om den speciella växtlighet och bergart som finns just i detta område. Grundtanken för föreningen och byarna är grundtanken att samverka vad som finns att erbjuda i området. I Virserum är det premiär i Dackestupets Bikepark, även caféet har öppet med vacker utsikt, hos More Leafs Please kan du binda din egen bukett, Ekebergskyrkans Second Hand/Loppis har öppet. På Bolagsområdet kommer det vara full rulle, i konsthallen är det guidad tur och streetfood med Simon, Vävstugan, Café Flotten, Hässlid Form och Design håller öppet. Hos Stinsen Konst & Hantverk är det utställning och försäljning, det tillverkas sommarkransar och flätas pil.

KOSLÄPP & KRUKMAKERI

Möbelindustrimuséet och Smedjan har öppet och sågen kommer startas. I Örtagården visas en ny kryddträdgård och det blir växtlotteri, även Röda Korset har lotteri med hembakade limpor. Det blir guidad tur på hela Bolagsområdet, byggnadsvårdsföreläsning, ”växter som färg och konst” och Bosses blommor är på plats. Vill du bege dig lite utanför Virserum har Triabo Medborgarförening våfflor och hantverk, i Vrånganäs håller Kafé Tre Systrar öppet sitt trädgårdscafé. I övriga orter och byar som är med i Vårfestivalen finns det mängder av saker att upptäcka, vad sägs om exempelvis visning av alpackor eller gräsklippare, krukmakeri, kosläpp, skattletning med GPS, titta in i en lanthandel från förr och mycket mycket mer. Allt är upplagt för en härlig Vårfestival, vill du veta mer kan du gå in på www.smalandstradgard.com.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår