2024-04-24

Nya Bygg & Handel

Många tyckte det var väldigt tråkigt när Bygg & Handel i Virserum lade ner innan nyåret. Men nu är det full verksamhet i lokalerna igen tack vare Johan Sandin, nu under namnet Nya Bygg & Handel. - Det är länge sedan det var så här välfyllt, brädor, isolering, skivor och annat material, det är riktigt knökafullt, säger Johan när han visar runt ute.

Många känner säkerligen igen Johan, för 15 år sedan startade sagan om Lignarium i Virserum av Johan och numer pensionerade Gunnar Uppman. 2023 blev Johan Sandin, Lignarium Snickeri AB ”Årets Företagare i Hultsfreds Kommun”. Lignarium har ett hållbarhetspespektiv, tänker på materialet, det handlar om byggnadsvård, det är lite av deras nisch.
-Vi gör också ritningar och hjälper till om man har ett projekt. Men Nya Bygg & Handel och Lignarium är två olika bolag.
Efter att gamla Bygg & Handel lade ned har det nu i stället blivit två ”bygghandlar” i Virserum då Byggvab också öppnat upp.
-För min del handlade om att jag länge velat ha en egen lokal då jag hyr dom där snickeriet är. Sedan kände jag att bygden behövde en virkeshandel och den fick jag på köpet i de här lokalerna.

VÄLBEKANT ANSIKTE

Den 3 april öppnade man så smått upp och när vi hälsar på är det ett välbekant ansikte som står inne i butiksdelen, Johan har anställt Thomas Karlsson, han har jobbat på ”gamla” Bygg & Handel under många år och är kunnig inom området.
-Ute är det välfyllt, inne är det lite kvar, allt var borta här inne och vi har fått börja från grunden. Det blir en liten mindre butiksdel än det var tidigare, tanken är också att snickeriet ska flytta hit, men inte riktigt just nu. Vi har samverkar också lite lokalt som du ser, säger Johan och pekar på produkter från Areco i Virserum. En liten kul grej är att vi också har hyvelbänkar från Målilla Hyvelbänkar, verkligen unika. Vi får helt prova lite, vadgår åt och vad går inte åt, det får inte bli hyllvärmare.
Man fixar även med glas och det finns en avdelning med färg.
-Vi blandar inte själv, men man kan få det samma dag eller tidigt dagen därpå från Åseda. Vi har Åseda Bygg & Järn och Korsberga Byggprodukter ”i ryggen” och som levererar till oss, det känns mycket bra och utan dom hade detta inte gått, avslutar Johan Sandin.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår