2024-04-24

PREMIÄR FÖR SAGOR & SÄGNER

I samband med Vårfestivalen 4-5 maj är det premiär för Smålands Trädgårds projekt ”Sagor och sägner”. Invigning av Sägenskåpen är vid Näshults bygdegård på lördagen.

Under 2023 gjorde Smålands Trädgård en genomgång av sagor och sägner i området, ett antal har valts ut för att exponeras i de så kallade sägenskåpen placerade i landskapet. Det är ett unikt projekt som bara finns på en plats i Sverige tidigare, i Sagobygden, i sydvästra Småland. Här har skåpen ställts ut i nära anslutning där respektive sägen sägs ha ägt rum, totalt 10 sägenskåp. Att besöka en sägenplats blir lite av en upptäcktsfärd och minner om händelser som skett långt tillbaka i tiden, ett sätt att lära känna människors liv och leverne förr i tiden Det blir ett utflyktsmål och ett äventyr för alla som tycker om spännande berättelser. Sägenskåpen kan du besöka när som helst, de är öppna dygnet runt alla årets dagar. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår