2024-03-19

En pigg 25-åring

I utkanten av Virserum, bredvid riksväg 23, är det full fart hos Christers Bilmekk, det vankas snart däckbyte, i år kanske lite extra speciellt då det är 25 år sedan Christer Jonsson startade sin firma. - Jag tänker inte så mycket att det gått 25 år, det rullar på, men man kan konstatera att tiden går fort, säger Christer med ett litet skratt.

Ända sedan han var liten grabb fanns bilintresset hos honom och det bara växte. Han hade några jobb inom olika branscher innan han 1999 bestämde sig för att starta Christers Bilmekk.
-Jag vill testa att starta eget, jag gick en starta eget kurs, lokalen här stod tom, det hade tidigare varit en mekanisk verkstad, det var en hel del att göra, jag köpte bland annat en begagnad billift.
Han annonserade en del, men berättar att det var mycket ”mun till mun” bland Virserumsborna att han hade startat bilverkstad.
-Det funkade bra ganska omgående, sedan har jag efterhand genom investerat och renoverat, jag har gjort lite undan för undan, varit ganska försiktig, men det tror jag lönat sig i längden.

DÄCKBYTARHELG
För snart 10 år sedan blev det även en biltvätt.
-Då gjorde jag även hela fasaden, en ny kundmottagning med ny entré, så det blev ett lyft för verksamheten.
Det mesta är sig ändå likt från 1999.
-Men det är mycket teknik och elektronik på bilarna idag, men det är spännande, jag har också fortfarande stort veteranbilsintresse, så kombon nya och gamla bilar är perfekt.
Just nu startar en hektisk period för Christer och Hampus Jonsson då alla ska byta däck. Sedan 15-20 år tillbaka så har han sin uppskattade däckbytarhelg, i år 5-6 april
-Eftersom det är jubileum blir det lite extra just dom dagarna, korvgrillning och fina erbjudanden.

GYM PÅ OVANVÅNINGEN

Under ”däckbytarperioden” får Christer extra ”gymträning”, men om han vill komplettera träningen så behöver han bara gå en trappa upp, där startade Hampus Pulse Träningscenter för ungefär ett år sedan.
-Det har funkat jättebra, visste inte riktigt hur det skulle tas emot, jag har stammisar, över sommaren var det mycket turister och tränade, men även de som är ”hemma” och hälsar, de som har ”sommarhus” och folk som jobbar runtomkring Virserum kommer hit och tränar, förklarar Hampus.
Att få tillgång till gymmet när som helst är också relativt enkelt.
Man registrerar sig i en app, sedan kan man komma och gå hur man vill.
Gymmet erbjuder det mesta i träningsväg och är anpassat för olika åldrar.
– I större städer anpassar man ofta gymmet efter exempelvis styrkelyft, men eftersom är en liten ort vill jag ha lite av allt, exempelvis konditionsmaskiner, frivikter och rehab-saker, så fler kan träna, avslutar Hampus Jonsson.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår