2024-02-07

Vis- och berättarkvällar

Teaterföreningen Blanda och Ge i Virserum vill nu erbjuda det bästa inom den moderna visan med en serie Vis- och berättarkvällar i Berns Salong på Bolagsområdet. Den första kvällen, fredag 1 mars, har titeln ”Förlåt för den här gången”, på scenen står KG Malm från Göteborg. - Jag har ett stort nätverk inom den nya visan och det finns väldigt många begåvade artister som inte är kändisar, men verkligen kan binda en publik. Här kommer man att möta artister och visor man inte hört förut, förklarar Håkan Hultin i Blanda & Ge som ligger bakom idén till dessa kvällar.

Håkan är ”inflyttad” Virserumsbo och har erfarenheter av detta från andra håll sedan tidigare.
-Detta är inte en traditionell viskväll i Taubestil med allsång utan något nytt vi presenterar. I Mariestad där jag drev en visfestival tillsammans med Visans Vänner Skaraborg med detta fokus lyckades vi skapa något, men det krävdes hårt arbete för att övertyga folk att prova, men aldrig hade vi haft en så nöjd publik efteråt.
Nu hoppas han på Virserum med omnejd.
-Jag hoppas vi skulle kunna skapa något liknande här i Virserum, men det beror ju på hur duktiga vi är att väcka intresset hos publiken.
Först ut är alltså berättaren, vispoeten, skådespelaren, författaren och vissångaren KG Malm.
-Det blir en kväll med visor, berättelser och skrönor i underfundig humoristisk anda. Det är en artist, vars berättelser oftast överraskar, men som också har en varmt mänsklig humor.
KG Malm har i många år framträtt över hela Sverige med otraditionella visprogram av både egna och andra vispoeters visor, han hade också huvudrollen i den hyllade Vismusikalen ” Nu går vi till fabriken..” om bruksorten Jonsered på Göteborgs stadsteater,
-Hur omfattande serien med dessa kvällar blir beror naturligtvis på intresset hos publiken, det är kvällar för de som uppskattar att upptäcka det nya innan det blir allmänt populärt, avslutar Håkan Hultin.

Fotot från www.kgmalm.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår