2024-02-07

List & panel blir ny affär

Nu står Johans Värme och Transport (JVT) redo att sälja list och panel i sina lokaler. En satsning som känns naturlig för företaget och som bibehåller service på orten. –Detta blir en utveckling av vårt företagande som kan växa på sikt, säger Johan Löfkvist.

Sedan 2008 driver Johan företaget JVT som är aktiebolag sedan 2016.
–Vår huvudinriktning är sedan start försäljning av pellets, berättar Johan, och merparten av försäljningen är än idag pellets på pall, i småsäck samt bulkpellets. Bulkpelletsen körs ut med lastbil som blåser in pelletsen löst i en silo.
Företaget har avtal men flera företag och bostadsföreningar i södra Sverige, men också till privatpersoner handlar pellets.
–Leveranserna går till hela södra Sverige med inriktning på Småland, Blekinge och Skåne.
Sedan 2017 driver han tillsammans med sin fru Emmelie en skogsfastighet utanför Virserum.
–Vi trivs verkligen här ute på landet och utvecklar skogsbruket efterhand, berättar Johan, även lantbrukssidan utnyttjas till försäljning av hö, hösilage och ensilagebalar till hästar och nötkreatur, som komplement säljer vi även stallströ. 

Förädling

Utvecklingen av företaget har nu lett till att ta hand om skogsråvaran och förädla den på olika sätt.
–Jag ser hela tiden möjligheter och vill utveckla företaget, säger Johan, både genom att ta in nya produkter och förädla skogsråvaran.
De kapar och klyver själva ved i 30- och 50centimeters bitar som sedan lufttorkas från mars till augusti under tak.
–Sedan är vi redo att leverera ut till våra kunder som ofta har förbeställt sin ved, förklarar Johan. Nytt är att det går att beställa via vår hemsida och att vi erbjuder betalning och avbetalning via Klarna.
Ytterligare ett led i förädlingen är satsningen på ett eget bandsågverk.
–Siktet är inställt på att i liten skala såga fram plankor och reglar som skall förädlas i vår nyinköpta hyvel, berättar Johan, sedan kommer i att sälja detta här i vårt närområde. 

List och foder

I dagarna har också ett stort parti med taklister, golvlister och foder köpts in och erbjuds till försäljning.
–Det blir ett stort steg framåt för oss att kunna erbjuda ett stort sortiment av trävaror för både hemmabyggare och snickare, menar Johan.
Detta är bara ett första steg i en planerad utveckling av sortimentet.
–Jag är säker på att det finns en efterfrågan, säger Johan
Det finns både färdigmålat i vitt och omålat i obehandlad furu, mest lister och foder i allmogestil.
–Under flera år har jag funderat på att starta egen tillverkning av lister och det jag att göra fram över. Men jag börjar med att erbjuda de här produkterna för att sedan kunna utöka med panelbrädor och reglar. Det finns så mycket jag skulle vilja göra men får ta en sak i taget, avslutar Johan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår