2023-11-21

Julmarknad i mysig miljö

För tredje året i rad är det dags för julmarknad på Bolagsområdet i Virserum, i år lördag 2 december. Längre tillbaka var det julskyltning i centrala Virserum, men julmarknad på Bolagsområdet har sista åren blivit oerhört uppskattat.

-Mycket handlar om den fina miljön och de gamla husen, vi håller också en hög kvalitet på vad våra knallar erbjuder, vi har även mycket ljussättning, pyntning, en granparad, alla verksamheter på området håller öppet, vi försöker verkligen få till en traditionell julmarknad i ordets rätta bemärkelse och det uppskattas, säger Frank Axelsson, ordförande i Bolagets Hembygdsförening.
Under eftermiddagen blir det flera olika aktiviteter, exempelvis tomtesmyg för barnen vid två tillfällen, på andra våningen i konsthallen sjunger en kör under ledning av Ann-Marie Daag Albrechtsson klockan 15.30. Röda Korset har sin stora adventstombola i Berns Salong, det finns också flera möjligheter till både fika och ätbart.
Som ni tidigare har läst i nya Tidningen har föreningen en ”onsdagsgrupp” som träffas varje vecka och de gör ett fantastiskt jobb med att hålla Bolagsområdet fint och även nu till julmarknaden drar de ett stort lass.
-Det är mycket att fixa, alla marknadsstånd ska upp, 100-150 granar ska hämtas och en massa annat, förklarar Frank.
Till sist, söndag 26 november kan du svänga förbi Bolagsområdet, då är den 4,5 meter långa julbocken klädd och hälsar välkommen vid entrén.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår