2023-11-21

Lyser upp i mörkret

Det sjuder av energi på Kyrkogatan i Virserum där Iselin Bråten Latif sedan någon månad tillbaka driver sin blomsteraffär, More Leafs Please. De fyra söndagarna som är kvar fram till jul bjuder hon nu in till julinspirerande kurser i butiken

-Jag vill dela med mig av min kunskap, vid de här tillfällena blir det kransbinderi, bukett eller plantering. Nu är det lite mörkt ute, här blir det mysigt, lite julstämning med fika och musik, så det är bara och höra av sig och anmäla sig, säger Iselin.
i över 10 år har hon jobbat som florist, bland annat i Stockholm.
-Jag utbildade mig på gymnasiet och har arbetat hela mitt liv med detta och har givetvis utvecklats efterhand inom området.
Under sammanlagt 5 år har hon varit föräldraledig.
-Det var jag började jag samla och odla på ovanliga gröna växter, jag startade då också en Instagramsida som nu har några tusen följare, jag hade inte då någon tanke på att starta en butik.
I somras jobbade hon extra på Blombacka i Hultsfred.
-Där pratade vi mycket om att det saknades en butik i både Mörlunda och Virserum, dessutom en blomsterbutik till begravningarna i Virserum. Det började samtidigt bli lite trångt hemma där jag har över 1000 gröna växter.

DET BLEV VIRSERUM

Iselin bor i Mörlunda med sin familj, men valet blev att öppna butiken i Virserum. Där har hon nu samverkar med begravningsbyrån och dessutom är blombud åt Interflora.
- Det är inga problem att åka mellan orterna, tar bara 20-25 minuter, i Stockholm pendlade jag betydligt längre tid, dessutom har jag också hemleverans till Mörlunda från butiken.
Många av de gröna växterna odlar hon själv.
-Målet är att så småningom kunna erbjuda lite egenodlade grönsaksplantor och uteväxter. Jag kommer även odla många snittblommor på egenhand och sälja i butiken.
Responsen efter öppnandet av butiken har varit väldigt bra.
-Orden är främst fina, hållbarhet och annorlunda.
Hon har även gjort en liten cafédel i butiken.
-Just nu är de lite enklare, men den delen kommer också utvecklas.
Så passa på att lys upp mörkret och anmäl dig till en kurs hos Iselin på Kyrkogatan i Virserum.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår