2023-11-21

Släng inte toarullarna!

Adventspyssel med Alva Melin på Virserums Konsthall

Julgran
Att skapa en julgran utav toarullar är enklare än man tror! Det du behöver för detta pyssel är en toarulle, penna och sax. Börja med att platta till rullen lite lätt i en vågrät riktning och rita sedan en julgran på den. Lämna en bit under stubben av granen så att den kan stå enkelt. Klipp sedan ut konturerna och räta ut granen så att den kan stå. Nu är du redo att dekorera din gran precis som du vill!

Stjärna
Dessa stjärnor blir väldigt vackra, det är svårt att tro att dem engång varit toarullar! För att skapa en stjärna behöver du en toarulle, sax och lim. Börja med att platta till rullen lite lätt på längden och klipper ut 6 bitar på bredden (så att dem fortfarande sitter ihop). Fäst sedan ihop ändarna med varandra så att de skapar en stjärnform. Nu är basen klar och du kan fortsätta att dekorera din stjärna hur du vill! Om du vill skapa snurror på insidan av stjärnspetsarna så kan du klippa av en bit kartong från toarullen och snurrar ihop den mot en penna. När du sedan vecklar ut den formar den en spiral som du kan limma fast på insidan.

Bygg din egen julby!
Till detta behöver du lika många toarullar som hus du vill bygga, färgpennor och en sax. Platta till rullen lite lätt på längden och måla dit ett tak. Klipp sedan ut taket så att resten utav rullen sitter ihop. Nu är grunden gjord och du är redo att färglägga ditt hus.

Snögubbe
Om snön tar långtid på sig att falla kan man alltid göra en snögubbe med en toarulle istället. Du behöver en toarulle och färg. Måla gubben helt vit och måla sedan detaljerna när den torkat. Om du har piprensare fungerar dem utmärkt som armar, annars kan du ta en kvist utomhus.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår