Hemsida

Här låg Oskar Edv. Ekelunds Snickerifabriks AB eller i folkmun kallat ”Bolaget”. Det var Virserums största möbelfabrik med som mest 240 anställda. Efter möbelindustrins nedgång och fall restaurerades de då kvarvarande byggnaderna för att och bli ett turism- och kulturcenter. Inom området finns mycket att se.

Virserums Konsthall är rikskänd för utställningar med modern folklig konst i installationsform. Sveriges Telemuseum speglar telekommunikationens utveckling. Här finns även Stinsen, en förening som säljer konsthantverk. Örtagården är en verkligt välskött oas med mängder av olika växter. Ovanför örtagården ligger en vacker byggnad från mitten av 1800-talet. Den byggdes som torkhus för Strömsholms handpappersbruk, som låg nere vid ån. Intill ligger Virserums Möbelindustrimuseum, en kopia av en möbelfabrik från 1920-talet. Ett imponerande vattenhjul driver axelledningar och maskiner. På övervåningen visas möbler tillverkade i Virserum.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår