• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2021-04-22

Cykla och skapa

Tycker du det är roligt att skapa men också att cykla, då ska du bege dig till Dackestupet söndag 25 april. Då kan du hjälpa Hjortens CC som bygger nedfarter med målsättning att ha öppet för liftburen cykling. Fokus är att ha roligt samtidigt som man skapar, alla hjälper till efter egen förmåga.

Arbetet kommer ske sektionsvis i leden, det görs förbättringar och läggs till hinder som sedan kvalitetssäkras genom att man cyklar den delen. Alla från 12 år är välkomna och det enda man ska ha med sig är en spade och skyffel, specialverktyg och material finns. Givetvis följs också rekommendationer för Covid-19 med exempelvis bra avstånd.

UTFLYKTSMÅL
De senaste åren har massor av ideella timmar lagts ned för att göra Dackestupet till en året runt anläggning. Ett antal cykelleder finns med olika längd och svårighetsgrad, passar gammal som ung. Lederna startar på toppen av Dackestupets slalombacke där också en teknikpark är anlagd. Alla som vill testa är välkomna och prova, skyltar finns uppsatta så det går att få en överblick över området och var lederna sträcker sig, det finns också möjlighet att ge en frivillig avgift via ett swishnummer som finns anslaget på informationstavlan. Men med en utsikt som är svår att se sig mätt på, passar Dackestupet även om du inte tänkte cykla. Här finns möjlighet att ansluta till vandringslederna runt Virserumssjön och Hjortensjön, grilla något gott vid grillplatserna eller ta med en fikakorg och bara njut av utsikten

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår