• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2021-02-18

NY SÄSONG MED PRYLAR , SKYMNINGSLJUS OCH GRÖNSKA

Lampor, sladdar, dockor och bord – det är bara några exempel på prylar som virserumsborna har lämnat in till konstnärsgruppen Generator, som kom till konsthallen i början av året. Av det inlämnade materialet har de improviserat fram en utställning som blåst nytt liv i det som annars hade slängts.

Under två veckor arbetade Generator, som består av Dan Schyman, Désirée Burenstrand och Maria Belic på konsthallen. Virserumsborna bjöds in att lämna in uttjänta prylar, och lass med allt från gamla kaffeserviser till kamerautrustning togs emot.
– Att inkludera virserumsborna i vårt utställningsarbete är viktigt för konsthallen. Det kan ske i olika former och ibland handlar det om inlämning av material. Saker som ligger varmt om hjärtat som man vill visa upp, föremål som har anknytning till Virserums historia eller som i detta fallet, prylar man annars skulle slänga, berättar producent Carolina Jonsson.
Generator kom själva tomhänta, utan någon förutbestämd plan för sitt arbete. Istället bearbetade de materialet genom improvisation och använde sina varierande konstnärliga uttryck. Tillsammans skapade de en utställning där prylarna får nya former och funktioner. Utställningen visas fram till sommaren. Lampor, sladdar, dockor och bord – det är bara några exempel på prylar som virserumsborna har lämnat in till konstnärsgruppen Generator, som kom till konsthallen i början av året. Av det inlämnade materialet har de improviserat fram en utställning som blåst nytt liv i det som annars hade slängts.

SKYMNINGSLJUSET FLYTTAR IN
Under 2020 har naturen och trädgården funnits där som en trygg plats när pandemin härjat och hotat, så även för fotografen Bertil Hertzberg. I skymningsljuset har han gett sig ut och skildrat grönskan, dess former, färger och prakt. Bertils bilder, som visas på konsthallen, låter betraktaren följa förvandlingen från dagens ljus, liv, strid och rörelse till inåtvänd vila och förberedelse inför natten. Dagens överdåd drar ihop sig och trädgården blir själfull och gåtfull.

VÅREN PÅ FRIYTAN
I konsthallens två studior, också kallade Friytan, ställer två lokala konstnärer ut sina verk under våren. I Annika Mikkonens utställning surrar det, där visas nämligen akvarellmålningar av en våra så viktiga pollinatörer, humlan. I den andra studion tar istället leran plats. Här visas lerskulpturer av Monica Sandell, skulpturer som via tankar växt ut i lera, synliga för alla.

Förboka besök
Konsthallen tar emot besök tis-sön kl 12-17. Förbokning sker till 0495 315 06 eller tobias.lundgren@virserumskonsthall. com. Riskgrupper erbjuds förbokat besök utanför ordinarie öppettider, tis-sön kl 10-12, i mån av personal. Bokning utanför ordinarie öppetider måste ske senast 2 arbetsdagar före besöket.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår