• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2020-12-21

Julpyssel från konsthallen

Jag tror inte detta år har varit lätt för någon. Min räddning i vad som varit ett ganska isolerat år har varit (förutom en ny trädgård) hantverket.

Att kunna arbeta med händerna och skapa, om det så är att virka mormorsrutor, måla eller brodera korsstygn. Nu står julen för dörren och hur än min jul kommer att se ut, är julpyssel en viktig del av den.
Mina varmaste julhälsningar Carolina, på Virserums konsthall.

Jag har lyckats få lite tapetrester med olika mönster som jag tänkte skapa en typ av julstjärnor i. Det hela börjar med att vika ett dragspel.

Här har jag klippt hela bredden, så det blir många veck. Sedan klipper jag ändarna så de blir jämna och får en form. I mitten knyter jag sedan ett snöre. Jag limmar mina kanter sedan för att forma en cirkel. Och för att den ska hänga rakt brukar jag också med nål göra ett hål så snöret kommer framför stjärnan.


Även traditionella hjärtan till julgranen blir fina i tapeter. I bilden ser du stegen för att göra ett. Klipp dina bitar först, fläta sedan dem samman. Om det blir rätt så går det att öppna korgen som hjärtat bildar. Om man pysslar med små kan en enklare variant vara att bara klippa ut hjärtan i tapetpapperet, pepparkaksformen brukar jag använda. På dessa kan kanske både klistermärken och glitter få ingå.   

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår