• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2020-11-27

JULFINT VID BOLAGSOMRÅDET

Fullt med julgranar, massa ljusslingor, ljusstakar i fönstren och givetvis den stora julbocken som gjorde premiär förra året. Av naturlig anledning blir det ingen julmarknad på Bolagsområdet i Virserum, men ett stort arbete görs för att man ska kunna göra ett ”juligt” besök där fram till jul. -Vi är flera små arbetsgrupper som iordningställer hela området 26:e och 27:e november så allt kommer vara klart 28:e, det finns ju gott om sittplatser så hit kan man ta med sig en fikakorg med glögg och annat gott när man känner för det, säger Frank Axelsson i Bolagets Hembygdsförening.

Förra årets höjdpunkt var den stora julbocken, en kopia av Träarbetarmuseets julbock fast i jätteformat, cirka 5,5meter hög, byggnationen gjordes av Rickard Johansson.

-Givetvis kommer bocken kläs, extra tjockt, även med belysning och ställas fram vid entrén till bolagsområdet, berättar Frank.
Även för Virserums Konsthall blir det ingen vanlig säsongsavslutning, men söndag 29:e skapar man julstämning ute med glögg, pepparkakor och försäljning av medlemskort 2021. Vill man se utställningarna inne kan man gå in på konsthallens hemsida och boka. Till sist, har du fläckade kläder hemma som du tänkt slänga för att de inte går att skänka? Konsthallen tar gärna emot dem för en utställning 2021.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår