• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2020-10-22

Nytändning för ungdomshockeyn

Intresset för hockeyskolan är stort och samlar både killar och tjejer i Virserums ishall på söndagarna. Kanske är det framtidens hockeyproffs som tar sina första skär på den hala isen. Det kryllar av små lirare med tre kronor på bröstet.

Ett nytt koncept har tagits fram av Svenska Ishockeyförbundet för att få fler att lära sig spela ishockey. Tre kronors ishockeyskola samlar mer än 20 barn denna söndag och förkunskaperna skiljer sig förstås en del mellan deltagarna.
–Vi har 23 barn här idag och det är inte riktigt alla som är med, säger David Axelsson som är en av ledarna på plats.
–Det är ju väldigt roligt att vi fått sådan respons, menar Jacop Ståhlgren, också ledare på plats.
Förutom David och Jacop är Mattias Israelsson och Roine Karlsson med och hjälper till.
–Att vi är några stycken ledare är till stor fördel, säger Jacop, då kan vi dela upp i lite olika grupper och träna på olika saker.
I en av grupperna är det genomgång i grundläggande skridskoåkning, vilket ju är grunden på det här hala underlaget. Det är Roine Karlsson som instruerar de unga hockespelarna.

FRAMTIDEN

För att det ska finnas möjlighet att fortsätta med ishockey i Virserum är ju ungdomsverksamheten nyckeln. Förnärvarande finns tre ungdomslag U10, U12 och U13 och det behövs ju alltid påfyllning underifrån för att det ska rulla på.
–När vi har så många i träning känns det hoppfullt för framtiden, säger Jacop.
Utrustning är heller inget problem, utan det finns att låna för den som vill.
–Vi har ett stort förråd med begagnad utrustning att låna ut, förklarar Jacop, så ingen behöver gå och köpa på sig saker innan man har provat och fått upp det rätta intresset.

SKRIDSKOSKOLA 

Snart är det också dags för den populära skridskoskolan, för det är ju bra att kunna åka skridskor även om man inte vill spela hockey.
–Skridskoskolan drar igång söndagen den 25/10 och är till för de allra minsta som tar sina första skär, säger Jacop. Det är också en bra början för den som längre fram vill hoppa på hockeyskolan.
Om det blir några hockeyspelare eller inte kanske inte är så intressant, verksamheten är ju en fantastisk möjlighet att aktivera sig och vara i rörelse, trots att det är att ge sig ut på hal is så att säga.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår