• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2020-10-22

Nytt företag

Hösten är här med allt vad det innebär, när löven faller är takvård exempelvis en sak som det funderas på. Vad passar då bättre än ett relativt nystartat företag inom området, Victory Pipes i Virserum.

-Jag har hållit på med just denna idé i ungefär 3-års tid, vi har försäljning av utrustning för städning, sanering och takvård för hög höjd, vi utför det också, förklarar entreprenören Pontus Randver som också har med sig en kompanjon i Åke Johannesson som har  40-års erfarenhet med hygienarbete från livsmedelsindustrin
Pontus berättar att det finns många fördelar med Victory Pipes, man behöver inte jobba på hög höjd, ha skylift eller ta körkort för skylift, man behöver inte gå på taket med utrustning, man kan vara långt ifrån och jobba på ett kontrollerat sätt.
-Det kan användas på ett enkelt sätt inom en rad områden både inne och ute, exempelvis mossa på tegelpannor, solpaneler, ventilationsrör, man byter helt enkelt munstycke för vilket område röret ska användas till, man kan också se vad som händer på hög höjd med hjälp av en kamera, det visas i en display som man har på bröstet.
En informativ hemsida finns, under sommaren har alla delar testats.
-Nu gäller det att marknadsföra detta, siktet är att hitta agenter i andra länder och starta produktion i Virserum, men det är viktigt att vi redan nu kan leverera vid förfrågningar.

KOLFIBER I LITAUEN 

Även om historien Victory Pipes AB startade i juni 2020 har den sitt ursprung från mitten av 80-talet.
-Sovjetunionen hade precis kollapsat och ska man starta företag samt hitta kompetens inom kolfiber tänkte jag att det borde vara där, berättar Pontus som kan kallas idéspruta, problemlösare, uppfinnare, helt klart är att han genom åren haft många ”bollar i luften”.
På 80-talet tillverkade Pontus exempelvis kåpor, tankar med mera till bland annat tävlings-MC och var van vid glasfiber, som dock var tunga material i jämförelse kolfiber.
-Jag etablerade en kontakt med institutet VIAM i Moskva som ledde till en entreprenör i Litauen. Det visade sig att båda två var tokiga i sportfiske så vi bestämde oss för att tillverka fiskespön i ren PAN kolfiber. Vi startade produktion, köpte kolfiber från ryska militärlegioner, jag tillverkade gjutkärnor i Sverige.

VERKSTAD I KÄLLAREN

Så småningom blev det produktion av innebandyklubbor, maskinaxlar och hylsor till pappersbruk, blåsrör till Mjölkpulverfabriker, styrfenor till rymdbolagets väderraketer och en rad andra saker. Det mest spännande kanske var gångstavar som blev en stor succé, mycket tack vare samverkan med Apoteket och Korpen i Sverige.
-Det bästa med dem var att folk kom ut och rörde sig, men det var mycket jobb och ofta sju dagar i veckan.
Det råder ingen tvekan om att Pontus haft och har en rad idéer, oftast handlar det om att hitta lösningar på ett problem. Han tillbringar en hel del tid hemma i källaren på huset i Virserum, där har han en liten verkstad där han svarvar och fräser.
-Jag har nog fått det från farsan, han var tandläkare och kirurg, men också väldig aktiv inom Lions. Hela källaren och garaget hemma var fullt med grejer som skulle repareras och fixas till för att sedan skänkas bort.
Men nu är det alltså Victory Pipes som gäller.
-Det känns väldigt spännande, mycket för att produkterna löser problem för många och det är alltid det man strävar efter, avslutar Pontus Randver.


 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår