• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2020-09-24

Ny chef på konsthallen

Virserums konsthall har sökt efter chef i flera omgångar och nu har det blivit napp. Stockholmaren Andreas Brändström började för några veckor sedan och ser med tillförsikt fram mot det nya jobbet. -Det är en jättefin konsthall, det finns stor potential i byggnaden och i hela området kring konsthallen. Dessutom är det en stor fördel att den drivs som ideell förening, det är fantastiskt med närmare 1000 medlemmar, så det märks att det finns ett engagemang.

Andreas berättar att han jobbat med konst i nästan hela sitt yrkesverksamma liv.
–Det började på Bukowskis i Stockholm, jag har haft eget galleri i 15 år och även jobbat på Thielska Galleriet på Djurgården i Stockholm.
Närmast kommer han från Kristinehamns Konstmuseum i Värmland där han varit chef i cirka tre år. Att det blev Virserums Konsthall var lite av en slump.
-Jag slutade i Kristinehamn i maj, började med A-kassa och då ska man söka jobb och då dök detta i Virserum upp. Jag hade inte varit här, men hört talas om konsthallen i olika sammanhang och det är var bara positiva ord.
Andreas åkte ned till de småländska skogarna i somras för ett besök.
–Det kändes jättebra direkt och jag var imponerad av textilutställningen, Carolina som jobbar här har verkligen koll på textil.

VIRSERUM OCH BERLIN
I början av september började han sitt nya jobb och Andreas kommer veckopendla främst mellan Virserum och Berlin.
–Jag hyr ett torp utanför Virserum, min sambo bor i Berlin där hon jobbar med konst så det blir lite resande.
På frågan om hur det kommer märkas att Andreas är ny chef blir svaret.
–Det finns redan kompetent personal som gör det fantastiskt bra, främst inom trä och textil, det ska vi inte rucka på, det är konsthallens själ. Det jag kan bidra med är ett brett kontaktnät, även internationellt, och inställningen att man kan göra saker med små medel, jag har hört att i denna kommun jobbas det mycket efter att går det inte så går det ändå och det är något som vi har med oss i konsthallens fortsatta arbete, avslutar Andreas Brändström.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår