• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2020-08-31

Redo för is

Försäsongsträningen har pågått sedan i maj, men i början av september är det äntligen dags att gå på is för Virserums hockeygäng. I årets lag finns en del nya spelare, exempelvis 4 kanadensare och 1 tjeck, den som ska leda laget är 29-årige Wictor Holmberg som är ny tränare. - Det ska bli härligt att äntligen få gå in i den svala ishallen och det ska verkligen bli en spännande säsong, säger Wictor.

Han är född och uppvuxen i Landsbro och Boro är hans moderklubb.
-Men jag spelade i Virserum ända fram tillsäsongen 2015-2016 och bor också på orten sedan 8 år tillbaka.
Sin tränarkarriär inledde han i Boros juniorlag där han var två år, förra säsongen var han sedan assisterande tränare i Boros A-lag.
-Även om man inte spelar vill man ju ha tävlandet och det sociala det innebär att vara en del av laget. Jag tror också att jag har mycket att ge som tränare då jag har mycket idéer. Det gäller att få spelarna att förstå varför man gör som man gör som tränare, att också ha en dialog med alla spelare och vara rak och ärlig.
När han fick frågan om att bli huvudtränare var det ingen tvekan.
-Jag har ju haft bra koll på laget senaste säsongerna och föreningen har något bra på gång med en bred organisation i grunden, man vill framåt och har en tydlig ambition, att jag dessutom slipper resorna till Landsbro är ju en extra bonus.        Wictor Holmberg

ALLA BEHÖVS
Han är också tydlig med vad som är viktigt för honom och för laget.
-Det är viktigt att ha en tydlig målsättning, det krävs att alla bidrar och att alla känner sig delaktiga och drar åt samma håll. Den som bara spelar någon minut per match är lika mycket värd som en som spelar 25 minuter per match, alla behövs för att vi ska lyckas som lag.
De senaste åren har varit ett lyft för hockeyn och man har tagit sig till alltrean, men efter förra säsongen försvann några av de som varit tongivande och producerat mycket poäng.
-Vi var ju tvungna att göra något, men vi har ett väldigt litet upptagningsområde för att hitta sådana spetsspelare.

KUL HOCKEY
I stället tittade klubben utomlands, först blev den tjeckiske backen Dominik Brzek klar, därefter har det fyllts på med fyra kanadensiska anfallare, Jordan Fogarty, Thomas Mansbridge, Wesley Howerton och Jeremy McNeil.
-Jag har sedan tidigare bra kontakter i Tjeckien och Nordamerika, det här är ju inga spelare vi skaffat bara på måfå, det är cirka 50-60 timmars jobb bakom varje spelare. Titta på videos, prata med spelare som spelat i samma lag, med tränare som haft spelarna och annat. Det råder inget tvivel om att de är bra hockeyspelare, men vi lagt väldigt stor vikt hur de är som personer, det sociala, hur man är i en grupp.
Sedan har laget förberett sig, med exempelvislöpningar i Dackestupet och träning på gym.
-Det har varit väldigt bra uppslutning, vi har också gjort tester som sett bra ut så det kommer bli ett vältränat lag som kommer till start.
Tre träningsmatcher ska klaras av, den första borta mot Lenhovda 10 september innan serien börjar samma månad den27:e.
-Grunden är ett stabilt försvarsspel, men framåt ska vi spela fartfyllt och kreativt, det ska helt enkelt vara kul att gå och kolla på Virserums hockey i vinter, avslutar Wictor Holmberg.

På gång

<<<september 2020>>>
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011

Facebook

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår