• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2020-06-25

MASKOR, RUTOR OCH TRÅD

För den textilintresserade är Virserums Konsthall ett givet mål i sommar. En rik färgpalett av stickade, virkade och vävda verk möter gigantiska solfjädrar och små små händer som med hjälp av tråden reflekterar kring mänsklig rörelse.

Mäktiga maskan välkomnar besökare in i maskans värld. Ett 70-tal stickade och virkade verk visas och bland dessa finns Sandra Lundbergs jäveln, svanhäxa, kloskräck. Sandra har låtit formerna växa fram intuitivt, med början i ett antal fasta maskor och ser verken som en kommentar till vår tids tro på evig tillväxt och överflöd som leder till brutala angrepp mot djur och natur. – Jag älskar att gå i utställningen, bredden och mångfalden får mig att varje dag se något nytt, berättar konsthallsvärd Tobias Lundgren.

 

Även i Tråd – en berättelse om mänsklig rörelse förs tankarna till relationen mellan människa och natur. I Kerstin Lindströms verk Läckan I och Läckan II tränger röda trådar in i rummet och kräver sin plats. En påminnelse om vårt nära släktskap med andra organismer i vår omgivning. Var kommer de ifrån och vad vill de? Endast betraktaren har svaret. För den textilintresserade är Virserums Konsthall ett givet mål i sommar. En rik färgpalett av stickade, virkade och vävda verk möter gigantiska solfjädrar och små små händer som med hjälp av tråden reflekterar kring mänsklig rörelse. I Bang Bang – jag söker sammanhang skiftar vi plats från nuet till det förgågna och det kommande. Med avstamp i Virserum och Småland gestaltar konstnären Frida Peterson länken mellan det förflutna och framtiden, i form av vävar. Olika tider ligger flätade i varann och lever sida vid sida.

 

OMRÅDET UTSMYCKAS
I början av sommaren uppfördes examensbygget Prosperous and Architecture på konsthallens område av arkitektstudenterna Patrik Johansson och Hannes Hemb från KTH. – I år tar det textila stor plats på konsthallen, men vi har en lång tradition av att arbeta med trä och arkitektur. Därför känns det bra att visa Patrik och Hannes intressanta projekt, med tydligt fokus på just trä och arkitektur. I dessa tider känns det även som ett ypperligt tillfälle att erbjuda mer utomhus, säger konsthallens chef Barbro Wenden.

Nu visas
– 29/11 Tråd – en berättelse om mänsklig rörelse
– 29/11 Mäktiga Maskan
– 29/11 Bang Bang – Jag söker sammanhang
– 19/7 Svenska – ett stygn i taget
– 19/7 Landsbygdens omställning

Fika To-Go på konsthallen
I tider då vi måste tänka på avstånd och undvika trängsel erbjuder konsthallen fika To-Go. De packar gärna kaffe och fikabröd åt dig att avnjutas utomhus på området eller under din fortsatta färd.

Konsthallen och Covid-19
Konsthallen har öppet som vanligt. Det är sällan över 50 personer i lokalen och det är stor yta att röra sig på. Vi ber dig som besökare att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd vid ditt besök. Stanna hemma om du känner dig sjuk eller uppvisar symptom på covid-19. Alla vi som möter gäster följer de rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheter anvisar. Vi följer hela tiden läget, om det förändras och kommer nya rekommendationer.

På gång

<<<augusti 2020>>>
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Facebook

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår