• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2020-04-25

Visst nappar det

Härligt vårväder, det blir ljusare och varmare, vad passar då bättre med fiske. Den 1 maj 07.00 öppnar Virserums Sportfiskeklubb upp Lysegöl, cirka 5 kilometer söder om Virserum, men i år blir premiären lite annorlunda. -Det är en tradition sedan massa år tillbaka att vi finns på plats och säljer fiskekort, men som läget är nu med Corona kommer vi inte göra det, men givetvis kan man fiska ändå, säger Jerry Thoresson, ordförande i föreningen.

När det gäller fiskekort kan man skaffa det på Gulf i Virserum eller också digitalt på www.ifiske.se. Lysegöl är ett populärt fiskevatten, det kommer långväga fiskare från hela södra Sverige, mycket tack vare att här finns Regnbågslax mellan 0,7 kg till ca 4 kg. kan fisk på 6-8 kg förekomma. 

-Den är ju en fin och eftertraktad matfisk, säger Patrik Zeilon.
Det släpps, beroende på fångststatistiken, kontinuerligt i nya regnbågar över hela säsongen. Därför är det viktigt att all fångst registreras i pärmen vid sjön.
-Det brukar bli att vi fyller på
4 gånger per år, men det beror som sagt på hur mycket som fiskats upp. Det finns en informationstavla vid sjön med vad som gäller vid fiske här, förklarar Jerry.
Förutom den populära regnbågslaxen så är säkert en av anledningarna till Lysegöls popularitet att klubben sköter omgivningarna väldigt bra. Det finns cirka 25 bryggor runt omkring med bra avstånd i mellan och det är lättillgänglig terräng.
-Det krävs lite arbete för att hålla borta sly och buskage, underhålla bryggorna, nu i april har vi jobbat extra för att allt ska vara klart till 1 maj, om det är någon som vill hjälpa till är det bara och höra av sig, säger Jerry.


FISKEFAMILJ

Föreningen har inte bara Lysegöl som fiskevatten, i Ånglegöl är det Karp som gäller och i Moren främst gädda och abborre.

-Vi har också båtar som vi hyr ut, en i Ånglegöl och två vardera i Moren och Virserumssjön, man hyr dem på Gulf i Virserum, förklarar Jerry.
Sportfiskeklubben bildades redan 1956 och en som varit med länge är Jerrys pappa Alf Thoresson.
-Jag har väl i stort set varit med sedan starten, fisket har varit en stor del av mitt liv, när man kastar ut flugan, se hur den flyter på vattnet och så närmar sig fisken, det är en härlig känsla, säger Alf.
Att även Jerry blev fiskeintresserad var ganskanaturligt.
-Jag var ju med farsan och fiskade när jag var jätteliten, vi har tillsammans varit och fiskat på massa ställen runt om i Sverige.
Nästa generation Thoresson är också fiskare, Jerrys son Hugo går på fiskegymnasiet i Älvdalen, sonen Leo är redan en storfiskare som ni kan se på en av bilderna här.

Men det finns andra än familjen Thoresson som älskar att fiska, Patrik Zeilon och Tomas Lord är två storfiskare.
-Det blir väldigt mycket fiske, någon gång per år drar vi också norrut på fiskeresa till exempel Kalfjället. Att få vara ute i naturen, koppla av i lugn och ro, samtidigt lite spänning om det blir napp, givetvis också ha med lite fika, det finns inget bättre, avslutar Patrik Zeilon.

På bilden: Alf Thoresson, Jerry Thoresson, Tomas Lord ocg Patrik Zeilon.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår