• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2020-03-30

Ny aktivitetspark

En ny lek- och aktivitetspark har sett dagens ljus i centrala Virserum. Med förhoppning om att skapa ett utflyktsmål både för de som bor i närheten och de som besöker orten har en parks skapats för aktivitet och rekreation. Allt är en del i en total upprustning av parker och lekplatser i hela Hultsfreds kommun. I Virserum ligger ju parken fantastiskt fint vid vattnet, vilket ger en alldeles speciell inramning.

De olika parkerna runt om i kommunen kommer att få olika teman och i Virserum är trä och skog en del av det som syns i de olika redskapen. Närheten till vattnet ger också möjligheter till en iläggsplats för båtar.
–Det är väldigt roligt att kunna bygga på en sådan här plats, säger Hanna Johansson som är projekt ingenjör på ÖSK. Vi har valt temat trä och skog eftersom det finns en sådan tradition här i Virserum, små djurfigurer i trä förstärker också skogstemat.
Till sin hjälp med parken har skolan på orten fått hjälpa till med förslag på vad som skall finnas i parken.
–Elevrådsrepresentanter har fått samla in och ge tips och idéer i planeringsstadiet, förklarar Hanna. 

TILLGÄNGLIGHET

Hela projektet har också haft ett tillgänglighetstänk i både planering och genomförande.
–Vi vill att det skall vara en park för alla åldrar och funktionsvariationer, menar Hanna, därför finns olika sittgrupper, boulebanor och grillplats som kan utnyttjas av alla. Det är också anpassat för rullstolsburna i flera delar i parken.
Här finns också ett utegym för den som vill hålla sig i trim.
–En förhoppning som vi har är att detta kan bli ett utflyktsmål för fler än de som bor på orten, säger Hanna. Detta blir ju en av de största aktivitetsparkerna vi har och då är det ju bra om så många som möjligt kan ha glädje av den.
Belysningen i parken kommer att vara utrustad med en nattstyrning så att det inte står och lyser med full effekt hela nätterna, men ändå är lite upplyst.

NÄRHET TILL VATTEN

Den lokala fiskevårdsföreningen har varit behjälplig i anläggningen av en iläggsplats för båtar i anslutning till parken.
–Vi har fått mycket bra synpunkter och hjälp när det blev klart att en iläggsplats skulle komma tillstånd här, förklarar Hanna, det blir i kanten av parken och kommer att vara utrustat med parkering både för bilar och släp. Allt för att skapa en så lättillgänglig iläggningsplats som möjligt.
Närheten till vattnet gör ju parken till ett väldigt speciellt område, bänkar att sitta på precis vid vattenbrynet och grillplatsen som är anlagt skapar möjligheter till att enkelt komma ut och få en naturupplevelse.

SAMORDNING

Upphandlingen av byggnationen gick till Gilbert Gustafsson som har anlagt parken. I samband med att detta gjorts har också en nytt vatten och avlopp dragits under ån för att säkra den försörjningen framåt.
–Nya vatten och avloppsledningar har anlagts under ån och ger en säkerhet i de näten framåt, förklarar Hanna. Det är bra att kunna få till en sådan samordning när vi ändå gör ett så pass stort projekt.
Hela projektet ingår ju också i den stora så kallade lekplatsutredningen som pågått i kommunen och där målet är minst en bra lekplats på varje ort.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår