• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2020-01-23

Invigning Konsthallen

Den 2 februari klockan 14.00 är det äntligen dags för säsongsinvigning på Virserums Konsthall vilket bland annat sker till tonerna av en kvartett från Camerata Nordica, Kalmar läns kammarorkester.

Vem kunde vara bättre att inviga detta textila år än Agneta Gefors, hemslöjdskonsulent i Kalmar län, som alltid förespråkar handens arbete. Fyra nya utställningar öppnar på bottenvåningen.

Mäktiga maskan med tankar, ord och känslor förmedlade i tusentals maskor – kanske miljontals från virkande och stickande händer i hela Sverige. Frida Peterson har i ett halvår arbetat med vad hon beskriver som bland det finaste hon funnit, förningsduken, som översatts i hennes vävda verk och visas i Bang Bang – jag söker sammanhang! I Svenska – ett stygn i taget uttrycker sju kvinnor boende i Hultsfreds kommun tankar och drömmar i både bild och hantverk.

Konsthallen är också stolta att presentera en liten utställning med mycket tankar som är ett samarbete med Region Kalmar län – Om omställning i Kalmar län. En uppmaning att tänka och reflektera. För hur vill vi att framtiden ska se ut?

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår