• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2019-08-29

En hälsosam affär

Veckan efter midsommar startade Helena Bågenhammar upp sin butik Naturapoteket i centrala Virserum och gensvaret har varit väldigt positivt. -Alla varit så vänliga och snälla och det har varit väldigt mycket besökare vilket överraskat mig. Det känns jättebra att kunna bidra till att Virserum fortsätter blomstra.

Det var 80-talet som Helena kom till Virserum med sina föräldrar.
-Kost och hälsa har alltid legat mig varmt om hjärta, jag har försökt att leva ett friskt och hälsosamt liv. Jag har även varit vegetarian hela mitt liv och bland annat jobbat med tillsyn av djur.
2004 tog hon lärarexamen inom Biologi.
-Men jag kände att jag inte var riktigt klar utan fortsatte att plugga inom speciella områden utifrån Biologi.
Under många år var hon iväg från Virserum, bland annat blev det en resa till Indien.
-Indierna är ett fantastiskt folk, deras läkemdelssystem är också ett helt annat jämfört med Sverige, de använder sig till väldigt stor del av naturliga produkter. Under min tid där fördjupade jag mig även inom  där är också helt annat, de andvänder naturliga produkter, fördjupade mig också inom Ayur Veda.

STARTADE WEBBUTIK

2014 återvände hon till Virserum och startade upp sin webbutik natruligtvis.me där man bland annat kan handla Ayur Veda, kryddor, te, mineraler, vattenrening och örter.
-Det har funkat bra, jag har ju överlevt i fem år, säger Helena med ett skratt.
Helena bor ovanpå där butiken nu finns och när  lokalen blev tom funderade hon på om hon skulle starta upp butik.
-Jag frågade ägaren om det var möjligt och fick nyckeln nästan direkt.
I samband med Virserums Musikdagar, veckan efter midsommar, öppnade hon hälsokostaffären  med bland annat en föreläsning om eteriska oljor.
-Det är så kul att också att få prata med folk, blir inte så mycket med bara en webbutik, dessutom är lokalen fantastisk.
Helena är nu exempelvis utbildad näringsterapeut och kostrådgivare.
-Jag hjälper kunder att hjälpa sig själva, att hitta obalanser och bearbeta dem. Det finns inget roligare än när kunder ringer och berättar att de blivit bättre.
Under hösten kommer hon ha olika föreläsningar i sin lokal med anknytning till hälsa, först ut är hon själv som pratar om vad kosttillskott är, behöver vi det och varför.
-Målet är att ha en föreläsning per månad och aktuella föreläsningar kommer synas i nya Tidningen.
Butiken är öppen måndag till lördag så gör ett besök, kolla på goda téer, oljor, krydor eller andra produkter.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår