• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2019-07-10

Virserums Marknad

Marknadstraditionen håller i sig och Virserums Marknad går av stapeln ännu ett år. Fredagen den 2:e augusti kommer marknadsplatsen att fyllas med knallar och flera tusen besökare. – Vi kör fredag och lördag som vanligt, berättar Janne Sjösten som är med i marknadsgruppen.

I marknadsgruppen som jobbar med att få till allt kring marknaden jobbar ett 10-tal frivilliga och vi träffar några av dem för en liten kort information om vad som är på gång.

– Vi försöker få till några riktigt fina marknads- och festdagar här, förklarar Peter Nelson, det blir festkvällar både fredag och lördag med mat och livemusik.

FLER OCH NYA KNALLAR

Med nästan 200 knallar finns en hel del nytt.

– Vi har bland annat tagit med en som säljer regnbågslax, berättar Janne, Lingonsylt från Norrland och även en knalle med trädgårdsredskap som också är nytt för i år.

Sedan några år tillbaka har ”Mattorget” varit en populär del av utbudet.

– Här samlar vi en variation av mat för alla smaker, berättar Peter, ett 10-tal stånd bjuder på olika menyer.

Förra året kom ett nytt tivoli till marknaden.

– Det blir Erikssons Tivoli som har attraktioner även i år, säger Peter, de har ett varierat utbud för både barn och vuxna.

 

PARAD OCH FESTKVÄLLAR

Paraden på fredagen kl. 13.00 inviger marknaden och går från nya torget vid Hotell Dacke till marknadsplatsen.

– Rosenfors musikkår går tillsammans med fordonskortege, förklarar Janne.

Festkvällarna får en nystart och där har några nya aktörer tagit plats för att hjälpa till.

– I år har vi fått hjälp av Skirö AIK och Folkuniversitetet med kvällsarrangemanget. Det blir mat och underhållning av olika artister samt disco, berättar Janne.

 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår