• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2019-07-04

Cykla med härlig utsikt

Vid Dackestupet i Virserum hittar du ett härligt cykelområde för mountainbike som passar alla, från nybörjare till dig som vill köra riktigt hårt och utmanande, men gemensamt är att det är ett fint område med fantastisk utsikt över Virserumssjön.

Lederna startar på toppen av Dackestupets slalombacke och det är också där du finner parkering, teknikpark, eldstäder, grillar med mera,. Lederna underhålls av föreningen Hjortens Cross Country. Om du vill ha en liten snällare slinga ska du välja ”Prolympiaden på cirka 1,2 kilometer. Det finns också ”Dackesvängen” och ”Bondeupproret”, den förstnämnda är lite lättare men är tuffare än man tror. ”Bondeupproret” är för den som gillar utmaningar. Du tar dig igenom byggda hinder, tuffa stigningar samt avancerade tekniska partier. Den finns också olika delar på slingan, ”Dackedräparn”, det sägs att Nils Dackes båda ben punkterades vid slaget utanför Virserum. Här tar du dig upp för familjebacken och kanske får du en känsla av hur Dackes ben kändes.

”Dackes flykt”, teknisk cykling bland rötter och sten som tar dig förbi Dackegrottan på vandringsleden, klarar du detta utan att sätta ner fötterna? ”Galgbacken, serpentin i motlut som avslutas med ett svårt tekniskt stenområde. I teknikparken kan du också träna din teknik och balans. Här finns bland annat vippbräda och olika hinder du ska ta dig över. Slingorna vid Dackestupet ingår i stignätverket Biking Southeast som är grundat av Regionförbundet i Kalmar län.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår