• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2019-07-01

FRÅN SECOND HAND TILL BISTÅND

Den växande marknaden med begagnade prylar verkar hålla i sig. Idag är det möjligt att inom bara några mils radie hitta flera olika så kallade loppisställen. I Virserum driver Ekebergskyrkan en secondhandbutik på Österlånggatan 6, i de stora lokalerna går det att hitta nästan precis allt.

Det jag slås av när jag kliver in är att allt är väldigt ordnat, allt har sin plats i den stora lokalen. Söker man något speciellt blir det lättare att leta när det ser ut så här.

–Vi har haft butiken igång sedan 2011, berättar Solveig Stark som är en av flera som är engagerade i butikens verksamhet.

Det är en hel del återkommande besökare som gör sina loppisrundor mer frekvent och håller koll på vad som kommer in och söker de riktiga pärlorna. De rymliga lokalerna utökas också sommartid med ett tält på gården.

–Tältet har varit bra att ha, särkilt till en del möbler som är svåra att bära in, menar Gunn-Britt Axelsson som också är på plats för att plocka iordning bland alla prylar.

Besökare kan åka lång väg för ett besök, och det kan ju vara olika saker som lockar.

–På hemsidan lägger vi ut vad som är påväg in, berättar Solveig, några dagar innan försöker vi lägga upp lite bilder och då kan ju även de som inte bor precis i närheten se vad som kommer och åka hit för att hitta en speciell sak.

Ekebergskyrkans Secondhand åker också ut och hämtar hela hem i närområdet.

–Ett bra sätt att bli av med allt istället för att slänga är ju att slå oss en signal, för då hämtar vi och tar in det hit till försäljning, säger Gunn-Britt.

 

BISTÅNDSPROJEKT

Vid varje öppethållande har man valt att skänka pengar till olika ändamål, hälften av intäkterna skänks och resten går till driften av lokalerna. Allt arbete sker ideellt.

–Projekten är ju en del av hela den här verksamheten, och det som gör att vi kan hjälpa olika organisationer att hjälpa, menar Solveig. Det är roligt att få vara med och göra en insats.

De som fått bidrag finns både lokalt och globalt, det är kvinnojouren, cancerfonden, operation Smile med flera. Så vill du som kund bidra till något särskilt får man hålla koll på vilken organisation som det samlas in till just då. Alla projekt som fått bidrag finns samlade i en pärm för den som vill se vart pengarna har gått.

 

SOMMARÖPPET

Under juli har butiken öppet varje torsdag mellan 14.30 och 17.00 och så även 1:e augusti.

Detta är en ”loppis” bland många som kan rekommenderas på din nästa loppisrunda.

–Vi som har de här loppisarna och secondhandbutikerna drar ju folk till varandra, så vi ser egentligen att det blir som en extra marknadsföring att vi är många, avslutar Solveig.

På bilden: Solveig Stark och Gun-Britt Axelsson

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår