• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2019-07-01

Sommarhemmet Klippan

Det har gått 75 år sedan invigningen den 23 juli 1944 men Ekebergskyrkans sommarhem står fortfarande stadigt på klippan med utsikt över Virserumssjön. Här inbjuds till flera samlingar under sommaren då det också finns möjlighet att få en kopp kaffe. Ett stort ideellt arbete gör detta möjligt.

En fantastisk vacker plats allra längst ut mot sjön i den före detta semesterbyn.

–Det har ju förändrats en hel del här under åren, berättar Thorbjörn Wirsenius, när det byggdes fanns ingen väg hit utan man drog virket över sjön under vintern.

Under många år var det öppet flera kvällar i veckan, men nu blir det vid de sångkvällar och gudstjänster som hålls här under sommarmånaderna.

–Vi hade ju en minigolfbana här under många år, som var populär bland stugbyns gäster, berättar Sture Bergh. Den är ju inte kvar, men bara att åka upp här är en upplevelse, när det inte är öppet kan man ta med en fika korg och sitta ner en stund och se ut över sjön.

 

PROGRAMKVÄLLAR

Under sommaren ordnas flera kvällar med sång och musik. Program finns på hemsidan och i övrig annonsering. Vid sångkvällarna är det också servering för den som önskar.

–Eftersom vi sköter det här helt ideellt har vi delat upp serveringen, så det är olika grupper från kyrkan som har hand om olika kvällar, berättar Monica Bergh. Framförallt har serverar vi våfflor under våra programkvällar.

Avslutningen på sommaren blir med Carl-Olov Hultby, som haft möten tidigare i Virserum.

–Carl-Olov har möten här lördag-söndag den 17-18 augusti, säger Sture, det blir en bra avslutning på våra samlingar här uppe på klippan.

 

ÅTERINVIGNING

Under våren och sommaren har det varit ett pågående arbete med renovering av Ekebergskyrkan inne i Virserum.

–Ett stort arbete har lagts ner på fasaden, men det var helt nödvändigt, förklarar Thorbjörn.

Allt kommer att stå klart efter sommaren och det blir en återinvigning av kyrkan.

–Vi kommer att hålla en återinvigningsgudstjänst den 1:e september för att särskilt uppmärksamma renoveringen, berättar Monica.

 

På bilden: Monica Bergh, Thorbjörn Wirsenius, Solveig Stark och Sture Bergh.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår