• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2019-06-11

Smålands trädagar

Den 27 juni är det dags för Smålands trädagar på Virserums Konsthall som arrangeras i samband med öppningen av utställningen Nödvändighetens arkitektur där projekt från den internationella tävlingen med samma namn visas.

På förmiddagen pratar Helena Bjarnegård, riksarkitekt Boverket om gestaltad livsmiljö, det uppdrag som regeringen gett boverket och dess betydelse. Daniel Urey, vid ArkLab talar på temat Den föreställda landsbygden innan det är dags för lunhcbuffé i café Eken på konsthallen. Efter lunchen är det så dags för de vinnande projekten att presentera sig.

Patrick Beale presenterar Pingelly Fritids- och kulturcentrum som ges ett pris för projektets avspända ledighet som skapar en öppen mötesplats med rötter i en lokal kultur, byggt av lokala material och med anläggningens olika stora rum sammanhållna av en öppen veranda, en trottoar i ingenstans. Pingelly är en liten stad med ca 1000 invånare som ligger i det glest befolkade ”Vetebältet” i västra Australien.

Stokkøya är en ö vid Atlantkusten norr om Trondheim i västra Norge. Ogmund Sørli presenterar projektet Stokkøya lokal utveckling i ett landsbygdsområde som får pris för en lekfull arkitektur, tillkommen efter ett lokalt initiativ till att utveckla detta glesbygdssamhälle.

Det sista prisvinnande projektet som presenteras är Healing Garden, ett traumaterapicentrum som ligger staden Chamchamal i Irak. De får priset för projektets vackra och ekologiskt och socialt ansvarsfulla återanvändning av traditionella typologier och teknologier i modern omtolkning, baserat på ett omsorgsfullt arbete med både principer och lokal förankring. Traumacentret, som drivs av Jiyan Foundation for Human Rights, erbjuder terapi för de som är traumatiserade av kriget.

Dagen avslutas sedan med prisutdelning, det krävs föranmälan till Konsthallen för att vara med under dagen.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår