• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2019-05-23

Massor av nostalgi

Den 8-9 juni blir det fullt med aktiviteter i och kring Virserums Station då arrangerar Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik sina populära Nostalgidagar. -2012 firade vi 100-årsjubileum och hittade på en massa roliga saker. Det kom mycket folk och många sa att vi inte skulle vänta 100 år till vi gjorde något igen, så året efter arrangerade vi Nostalgidagarna för första gången, berättar Dennsi Blomfeldt.

Arrangemanget har sedan dess alltid lockat massa folk.
-Det är väldigt populärt, grunden är detsamma sedan brukar vi ha olika teman, exempelvis har vi haft brandbilstema och även med veteranpolisbilar.
-En speciell grej vi har varje år och som blir allt populärare är moped- och traktorrally. Man kör inte så fort som i rally, utan långsamt en en slinga med nostalgifrågor efter vägen.
Det är mycket på gång, i restaurangvagnen är det kafferep med sju sorters kakor, nostalgikiosken är Lions chokladhjul är på plats, det går nostalgitåg under båda dagarna.
-Vi har också tyckt det vore kul att få med alla generationer så vi brukar ha en barngrej, i år blir det den populära teatern om Mamma Mu och Kråkan.

MÅNGA MEDLEMMAR

I början och slutet av dagarna går det också en orange veteranbuss till och från Vetlanda.
-Därifrån kan du ta tåget till Nässjö och så vidare till Stockholm, Göteborg eller Malmö. Vi har exempelvis ett gäng norrmän som återkommer varje år vilket är jättekul.
-Det som också är extra i år är att MG-klubben kommer vara på plats, MG är en exklusiv engelsk sportbil, så det kommer stå uppställda ett antal sådan kring stationen och det kommer bli häftigt.
Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik är en ideell förening, med runt 900 medlemmar, som arbetar för att järnvägen i sin nuvarande sträckning bevaras och utvecklas så att den kan trafikeras i sin helhet på lämpligt sätt.
-Medlemsantalet ökar och det känns jättekul att så många vill att vi bevarar smalspåret. Nostalgidagarna är lite som uppstarten av sommaren för oss, sedan kör vi nostalgitåg varje lördag hela sommaren och så har vi dressinuthyrning alla dagar vid stationen i Virserum, avslutar Dennis Blomfeldt.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår