• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2019-05-23

Musikfest i Virserum

För 23:e året i rad fylls Virserum med musik och glädje veckan efter midsommar då Virserums Musikdagar bjuder på lunch- och kvällskonserter av högsta klass.

Virserums musikdagar med Tommy Svanström i spetsen är en ideell förening med ett enda mål som är att går runt utan förlust, vilket de har lyckats med 22 år i följd och i sin tur lyckats etablera sig som en festivalort av högsta klass.  Årets musikdagar inleds söndag 23 juni då kyrkokörerna från Virserum och Järeda tillsammans Lisa Sandstedt och Ann-Marie Daag Albrechtsson bjuder in till konsert. Under hela veckan bjuds det sedan på en mängd konserter inom olika genrér. På måndagskvällen kommer kyrkan fyllas av Sonja Aldéns fantastiska röst. På tisdagen blir det lunchkonsert för hela familjen med namnet Vad har du i tratten? Det kommer bjudas på bleckblås i stort och smått av Tora Thorslund och Calle Jakobsson, den sistnämnda är bland annat tubaist i Benny Anderssons Orkester. På tisdagskvällen blir det riktigt sväng med Peter Lind and the Cabaret Band.

NYTT BAND

Onsdag kväll blir ett helt nytt bandnamn, Virserum All Stars, Tommys änglar, vänner och kollegor
-Det kommer bli överaskningar och mycket glädje, säger Tommy Svanström.
På torsdag och fredag blir det lunchkonserter med två musikaliska talanger, 18-åriga pianisten Alice Power, som har framträtt i Royal  Albert Hall i London, och mycket duktiga cellospelaren Eleonora Svanström som i höst ska börja cellostudier på Musikhögskolan Edsberg i Stockholm. Torsdag kväll gästar Emilia Amper Virserums kyrka. Hon är en av Sveriges absolut mest framgångsrika folkmusiker, med både svenska och amerikanska Grammynomineringar, hon har också en världsmästartitel i nyckelharpa. Med sig på scenen har hon välkända Camerata Nordica, Kalmar Läns professionella kammarorkester som håller internationell toppkvalitet och räknas som en av Europas främsta i sin genre. På fredagskvällen flyttar sedan musikdagarna, traditionsenligt, till logen i Kråketorp. Gäst i år är ingen mindre än Inger Nilsson som berättar på ett levande och personligt sätt om sin relation till Astrid Lindgren. Vi får höra om Astrids liv, både som privatperson och som författare. Det blir minnen från inspelningarna av Pippi-filmerna och andra filmanekdoter, samt en och annan sång med text av Astrid Lindgren. Allt är upplagt för ännu fler fantastiska musikdagar i Virserum.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår