• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2019-02-14

Dackes vinyl flyttar in

Det blev för trångt på Bolaget där Niclas ”Dacke” Torstensson haft sitt tillhåll under 2018. Nu öppnar han upp i en butikslokal i centrala Virserum. Att köpa och sälja LP-skivor har blivit en livsstil.

Under många år har Niclas byggt upp en allt större kundkrets, och kände nu behovet av en större lokal för att kunna visa alla skivor på ett bättre sätt.

– Jag fick helt enkelt inte plats med allt nere på Bolaget, berättar Niclas, nu har jag fått hyra den här butikslokalen på kyrkogatan mitt emot församlingshemmet. Här har varit golv och färgbutik och senast var det butik Kyrkbacken som höll till i lokalerna.

Lokalen är inredd med en nyinköpt soffgrupp från Ekebergskyrkans loppis samt bord med skivbackar där allt är sorterat i bokstavsordning, på väggarna hänger skivor och olika bandaffischer som ramar in det hela.

– Fantastiskt vad det går att hitta på loppis, säger Niclas, jag gav bara några hundra för en soffa och två fåtöljer. Här kan vi sitta och prata skivor till kaffet och riktigt nörda ner oss i olika utgåvor och var skivorna är pressade.

 

MÅNGA SKIVOR BLIR DET

Det är ju inte bara köpa och sälja skivor som är intresset, utan lika mycket musiken.

– Jag lyssnar ju igenom nästan allt jag köper som är av värde. Främst för att ha koll på kvalitén, så de inte är skadade på något sätt. Allt jag säger ska vara bra grejer, inga repor eller söndriga omslag. Ibland dyker det ju upp skivor och band som jag helt missat och blir en ny favorit.

Framförallt finns det en fast kundkrets i närområdet som alltid dyker upp när butiken är öppen. Vinylskivor har ju blivit lite i ropet igen, åtminstone för de mest invigda.

– Vinylnördarna blir ju kvar och kan inte släppa det här, men nyrekryteringen blir svår när nostalgikänslan inte riktigt finns. Jag tror det blir svårt för nya att hålla på i längden.

Inför nyöppningen har Niclas satsat lite extra för att fylla backarna med riktiga ”gobitar”.

– Totalt är det säkert uppemot 5000 titlar, bland annat tömde jag mitt skivkonto och köpte en hel samling på 2400 skivor. De har jag gått igenom och kastat ungefär 600skivor, men det blev ju ett gäng över iallafall.

Dackes Vinyl hade premiär nu i lördags 9/2, men kommer att ha öppet en gång i månaden för att från juni till augusti ha öppet alla lördagar.

– Alla är välkomna in och kika när det är öppet, om man inte vill handla finns det ju oändligt mycket att prata om när det gäller skivor och musik, avslutar Niclas.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår