• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2018-12-19

Julpyssel med Konsthallen

Det börjar ju närma sig juletiden och det är skönt när alla ljusdekorationer kommer upp som lyser upp det mörka. Än så länge har vi bara fått känna lite på kylan och ute är det barmark.

Vad som behövs är en sekatör, snöre, rött garn och om man vill arbeta lite mer med det en kniv. Sedan är det pinnarna som är det viktiga och det gäller att hitta de som fallit till marken. (Tänk på allemansrätten och bryt inga grenar)

Av mindre grenar har fyra bundits samman för att skapa snöflingorna. Om tålamodet finns, samla så du får liknande grenar, då kan flingan bli symmetrisk. På den ena har rött garn snurrats runt, men det finns massor av dekorationer som kan fästas på flingan. Ett pyssel som kan sysselsätta flera i familjen.  

I år tillverkades även en ny julstjärna till fönstret för första advent. Med sex lika långa bitar knöts två tringlar som sedan knöts samman. Här användes också kniven för att göra små urgröpningar där grenarna skulle läggas samman. Stjärnan är ju fin i sig själv att hänga på ytterdörren men denna ska få en ljusslinga för att hänga i fönstret.

Med detta vill vi på Virserums Konsthall önska en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår