• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2018-11-22

ETT GULDKORN I VIRSERUM

I Virserums badhus är det full rulle i stort sett alla veckans dagar. Sedan januari i år är det Emmelie Löfkvist som har hand om verksamheten.

-Jag börjar bli varm i kläderna, den här första tiden har det mest varit att lära känna anläggningen och komma in i simlärarrollen. Det är ju nästan som att ha ett eget företag eftersom jag jobbar själv, man får göra det mesta helt enkelt.
-Badhuset är verkligen ett guldkorn för kommunen och jag har många tankar om hur man kan utveckla verksamheten ännu mer.
Emmelie är från Hultsfred, men är sedan nio år tillbaka bosatt i Virserum.
-I grunden är jag utbildad undersköterska, men för några år sedan kände jag att jag ville prova något annat så jag började på Lindblomsskolan.
Emmelie var på skolan när antalet nyanlända i Hultsfreds kommun var som störst.
-De skulle till Hagadal och lära sig simma, jag hängde som skolrepresentant, det var jättekul, sedan såg jag annonsen om tjänsten här i badhuset och sökte jobbet, sedan dess har jag också hunnit med att gå simlärarutbildning.

 

VAR TÄVLINGSSIMMARE

Det finns olika kopplingar till Emmelies intresse för bad och simning.
-Mormor och morfar var tävlingssimmare båda två. När jag växte upp i Hultsfred var jag jättemycket i Hagadal och jag har även träningssimmat en del.
Historiken om Virserums Badshus sträcker sig långt tillbaka och faktum är att på 1960-talet vad badhuset ett av Kalmar läns största.
-Bassängen är ju inte i fullstorlek, men det går och bedriva jättemycket verksamhet på den ytan som finns.
-Vi har babysim, kvällssimskola, onsdagar har vi familjebad och även ”damernas bad”, vi har vattengympagrupper och en del annat.
Emmelie berättar att hon också har ett nära samarbete med skolan Prolympia.
-Vi har skolsimskola, att kunna simma är ett kunskapskrav i årskurs 6 idrott.
Emmelie ska också ha söndagsöppet första söndagen varje månad och vid första advent, den 2 december bjuder hon dessutom på glögg och pepparkaka.
-Om eftefrågan finns om mer söndagsöppet, familjebad eller något annat så kan vi säkert ordna det.
Kanske det är en del som inte känner till om Virserums badhus, men Emmelie har en facebooksida där hon sprider information, information kan du även hitta på hemsidan www.virserum.se. Till sist får Emmelie frågan vad som är det bästa med att jobba i Virserums badhus.
--Det är väldigt flexibellt, en dag är jag nästan bara i vattnet, nästa dag ordna jag fika åt massa besökare, man får träffa en massa folkoch de är från 6 månader upp till 75 år.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår