• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2018-11-22

Föreläsningsserie

Fem onsdagar i rad med start 14 november körs en föreläsningsserie på Konsthallen i Virserum. Temat är Virserumsån, men sträcker sig även en bra bit upp på land. Allt är en uppföljning av en liknande serie föreläsningar förra året.

Virserums Konsthall anordnar under november och december en föreläsningsserie om Virserumsån, vad som finns i och runt om den. Totalt blir det fem föreläsningar som erbjuder olika perspektiv på Virserumsån.

Tiden är onsdagar kl 18 på konsthallen och har följande innehåll.
14/11 Emåförbundet berättar om vattenvård i Virserumsån.
21/11 Josefin Nilsson, naturfotograf från Vimmerby, föreläser. Josefin är även journalist och biolog. Hon är sedan 2016 invald i den prestigefulla föreningen Naturfotograferna.
28/11 Sötvattenspecialisten, fotografen och filmaren Johan Hammar berättar om sitt multimediaprojekt ”Sötvatten – en värld av liv” och visar bilder. Johan har dokumenterat sötvatten från norr till söder och det liv som finns i och omkring dem. 
5/12 Jan Herrman, pensionerad biolog från Linnéuniversitetet berättar – temat ej klart.
12/12 Hembygdsforskaren och lokalhistorikern Stig-Åke Petterson berättar om kulturbyggnader och anläggningar längs Virserumsån, t ex nickegruvan.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår