• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2022-12-21

Julpyssel med...

...Alva Melin, konstpedagog på Virserums Konsthall

Apelsin och nejlikor
Detta enkla pyssel får hela rummet att dofta jul! Allt du behöver är apelsin och hela kryddnejlikor. Pressa in kryddnejlikans spets i apelsinskalen och bilda vackra mönster. Du kan hänga upp apelsinen genom att binda runt den med ett band eller bara lägga den som dekoration bredvid adventsljusstaken!

Pärla ett luciatåg
Med rörpärlor och pärlplatta kan du pärla ditt alldeles egna luciatåg. Dessa kan du sedan fästa på dörren med en bit kludd eller limma fast på adventsljusstake. Om du har nål och tråd hemma kan du trä igenom en ögla och fästa dem i granen. 

Popcorngirlang
Pynta granen med någonting gott! För detta pyssel behöver du popcorn, nål och tråd. Börja med att poppa popcorn. Fäst sedan tråden i nålens ögla och börja trä på popcornen tills du fått en lång tråd med popcorn. Sedan är den redo att fästas i granen.

Grinchen pensel
Varför inte göra om en gammal pensel till julens bästa kompis, Grinchen! För detta pyssel behöver du färg, en pensel att måla med och en pensel att måla på! Måla penselns skaft i rödfärg och resten doppar du i grönfärg. Låt penseln torka och fyll sedan i detaljerna av Grinchens ansikte med pensel och färg. Nu kan du hänga ditt pyssel i granen, men håll koll på Grinchen så att han inte snor julen! 

Pepparkakeman toarulle
Toarullar är suveräna för att pyssla! För detta pyssel behöver du en toarulle, färgat papper, lim och valfria färgpennor. Täck toarullen i brunt papper och fäst det med lim, använd gem om det är svårt att få pappret att sitta still. Klipp sen ut 4 små cirklar och 1 stor cirkel i samma bruna papper. Placera toarullen lodrätt och limma fast de små cirklarna i kanterna på rullen, detta blir armar och ben. Sedan limmar du fast den stora cirkeln på toppen av rullen som ett huvud.  Nu är du redo att dekorera din pepparkaka. Gör knappar med färgat papper och måla dit ansiktet med färgpenna. Har du bara vitt papper hemma kan du i stället göra en snögubbe!

GOD JUL
ALVA

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår