• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2022-10-26

Första flicklaget i seriespel

Det är fredagskväll när vi kliver in i ishallen i Virserum. Några föräldrar sitter på läktaren med en kaffekorg, ute på isen åker 17 tjejer runt med hockeyklubbor, i vinter kommer de skriva historia i Virserums SGF då de är föreningens första flicklag i hockey som kommer spela seriespel.

-Det är fantastiskt kul att vi äntligen lyckats få med ett flicklag i seriespel, säger Roine Karlsson och Jens Åkerström som senaste åren lagt ned mycket tid för att få till detta.
De båda berättar att det var Jakop Ståhlgren och Katrin Hrund Ryan som satte igång alltihopa för cirka 5 år sen.
-Sen hamnade det lite i dvala, men för 2 år sedan kom ett flicklag i fotboll och sa att de ville börja spela hockey, då kändes det att vi hade något att jobba med, sammanlagt runt 15 spelare, berättar Roine.
Mestadels är det Jens och Thomas Uebel som hållit i träningarna.
-Vi har letat, nästan sedan förra sommaren, efter en permanent tränare till laget, men det har inte varit lätt, men så precis nyligen kom det ett namn som en skänk från ovan, säger Roine.
Olivia Fridlund, sambo med en av herrspelarna i föreningen kommer bli tränare för tjejerna.
-Hon har spelat på högsta nivå med Linköpings HC, men tvingades lägga av på grund av skada, hon har varit assisterande tränare för Östergötlands TV-pucklag, numer bor hon i Vetlanda, hon har allt vi kunnat önska oss, detta är precis vad föreningen, men framförallt tjejerna behövde.
Nytt är också samverkan med Åseda och Lenhovda, laget kommer heta Virserums SGF/ÅIF/LIF.
-Ikväll är det 3 tjejer från Åseda och 2 från Lenhovda på plats, Ronny Lindersson från Åseda kommer också vara med som ledare.
Laget kommer spela i en U15-serie, motståndarna är Vimmerby IF, IK Oskarshamn, Värnamo, Karlskrona, Växjö Lakers och HV71
-Häftiga lag och så vi i lilla Virserum, kommenterar Roine.
29 oktober är det hemmapremiär då Karlskrona kommer på besök, 19 november blir det finbesök av HV71.
-Det ska bli spännande, ny tränare, samarbetet med Åseda och Lenhovda, att få spela matcher, tjejerna har en oerhörd träningsvilja och att bli bättre så det blir kul att se, avslutar Roine.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår