• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2018-09-26

Redo för ny säsong

För ett antal år sedan var det lite tyngre inom seniorhockey i Virserum, men sedan svängde det över och de senaste två åren har laget tagit två serievinster och kvalat uppåt till division 2. Den som kom in som ny tränare 2016 och som är kvar även i år är Fredrik Pettersson.

-När jag fick frågan om att träna Virserum visste jag ju att laget hade haft några tuffa år men jag har aldrig varit rädd för utmaningar, jag har heller aldrig varit någon som brytt mig om vad andra säger, dessutom kunde det ju bara bli bättre.
Fredrik har sin bakgrund inom hockeyn hos ärkerivalen Åseda.
-Jag började åka skridskor när jag var 5-6 år på isen hemma i Åseda och sedan har jag hållt på med hockey hela livet.
Förutom två säsonger som spelare i Lenhovda i slutet av 90-talet var han Åseda trogen, sammanlagt blev det 18 seniorsäsonger som spelare i division 2 och 3. Sin ledarkarriär började han i tidig ålder.
-Jag var strax över 20 när jag började träna ett P10-lag, jag är en människa som tycker om att vara med i en organisation, driva saker framåt, det är intressant att träffa olika människor och utveckla dem.

 

FICK GENSVAR

Innan han kom till Virserum 2016 hade han varit seniortränare i Åseda under 4 år.
-Jag kände mig klar och hade tackat för mig, jag ville prova något nytt och hörde på ryktesvägar att jag skulle få frågan från Virserum och när jag så fick frågan tackade jag ja.
Arbetet med att forma en trupp satte igång direkt.
-Det fanns en grundstomme som inte riktigt fått de rätta förutsättningarna, men jag såg att det fanns potential. Men det som behövdes mest var mer folk på träningarna för att få kvalité, att vi dessutom lyckades få in några spetspelare gjorde ju inte saken sämre.
Fredrik presenterade en idé om spelsystem, en tydlighet vad han ville att spelarna skulle göra.
-Jag kände direkt att jag fick respons från spelarna, att de ställde upp på mina tankar, det är ett måste, annars fungerar inte laget.

STORT INTRESSE

Efter de senaste två årens framgångar märks också att hockeytempen är het i Virserum.
-När det går bra då snackas det om laget och intresset på orten växer. En viktig del i allt detta har givetvis styrelsen och hela organisationen i klubben.
-Jag visste när jag skrev på att det inte fanns några stora pengar att värva för. Målet var att utveckla verksamheten, hela föreningen, att det händer nya grejer i klubben så man tar steg framåt, det ger energi och driver verksamheten framåt.
När denna tidning går i tryck har laget avverkat två träningsmatcher, förlust mot division 2-laget Boro och klar seger mot Lenhovda.
-Resultaten i träningsmatcherna kommer i andra hand, det viktigaste är att det vi tränat på fungerar.


JOBBIGA ATT MÖTA

När det gäller årets spelartrupp är det inga större förändringar jämfört med det framgångsrika fjolårslaget. En ny målvakt, Felix Carlberg, kommer in vilket gör laget blir väldigt starka på målvaktssidan. Fredriks som Kevin ansluter från Åseda.
-Vi har också haft möte med Vimmerby om att kanske få låna in någon junior från dem.
Om spelartruppen är sig ganska lik så vill Fredrik se ändringar i själva spelet.
-Det jag önskar är ännu bättre försvarsspel, att vi snäppar upp en nivå, det gäller alla spelare som är inne på isen, vi ska vara jobbiga att möta i egen zon. Det blir en tuff serie och det gäller att vi är fokuserade på varje träning, varje match, att vi inte far iväg och tänker på ett derby som är om två veckor.
När lagets styrkor kommer på tal svara Fredrik följande.
-Vi är väldigt bra i anfallszon och många som kan göra poäng, även målvaktssidan ser riktigt stark ut.
Den 29 september är det dags för seriepremiär borta mot Ronneby.
-Vi har olika delmål, det första är att ta oss till alttrean och då ska vi hamna topp 2 i tabellen, vi är redo för detta och ser verkligen fram emot säsongen, avslutar Fredrik 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår