• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2022-04-12

Nu blommar det

Det har blivit sommartid, våren kämpar på, snart vinner den. Vad passar då bättre än att plantera, se något gro i den härliga vårsolen. Från och med den 27 april har du möjlighet att välja av ett brett utbud då Bosses Blommor öppnar upp hos och i samverkan med Byggvab i Virserum. -Jag har ju jord, gödning, redskap, allt man kan tänka sig för trädgård, att nu Bosse öppnar här blir ju sista pusselbiten för att kunna erbjuda en helhet, förklarar Fredrick Andersson på Byggvab.

Det har gått 13 år sedan Fredrick öppnade upp Byggvab
-Då handlade det mestadels om vatten och avlopp, jag hade också lite legotillverkning. Sedan har jag utvecklat jättemycket med ett brett sortiment, idag är jag ju exempelvis återförsäljare av Swedol.
För något år sedan flyttade Bosse Albin och hans fru till Virserum.
-Jag var och handlade hos Fredrick, vi började prata och fortsatte med att diskutera om blomförsäljning, berättar Bosse.
-Sedan var det i höstas som vi gjorde lite skarpt läge av idén, det har ju saknats blomförsäljning i Virserum sedan Floraverkstan lade ned och eftersöks av många, fyller Fredrick i.
Bosse har sina rötter i skånska Höllviken och är verkligen ingen nybörjare när det kommer till blommor.
-Jag har jobbat med handel, grönsaker och blommor i hela mitt liv. Jag har genom åren skaffat mig bra kontakter med svenska odlare så det kommer vara ett komplett utbud vi kommer ha här.

CITRUS ELLER OLIVER

Fokus till att börja med kommer bli utplanteringsväxter.
-Det kommer vi ha fram till midsommar, det kommer också finnas krukor, korgar och annat, sedan handlar det ju främst om vad kunderna vill ha, efterfrågar de exempelvis citrus eller oliver så ordnar vi det, vi lyssnar på kunderna.
-Vi kommer ju också följa säsongen, vilka växter som är aktuella, det är ju också lite annan zon här i Virserum än jag är van vid från Malmö.
Framöver är det ju också olika högtider som Bosse har koll på och anpassar utbudet efter.
-Vi har ju exempelvis mors dag, skolavslutningar och till midsommar kommer det givetvis finnas prästkragar och blåklint.
Bosses breda kunskap gör också att han inte är begränsad just till sin försäljning hos Byggvab.
-Exempelvis om du funderar på att sätta en häck så är det bara och höra av sig för prisförslag.
Bosse kommer ha generösa öppettider och även ha öppet både lördag och söndag för att tillmötesgå kunderna.
-Det blir ett test så får vi se hur det går, sedan är det lite upp till Virserumsborna om de vill ha en blomförsäljare på orten, avslutar Bosse och Fredrick gemensamt.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår