• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2021-12-22

Julpyssel med Konsthallen

Alva Melin på Virserums Konsthall bjuder på fem pyssel att göra hemma.

Julgran med gaffel

Till detta pyssel behöver du papper, färg och en gaffel. Börja med att doppa undersidan av gaffeln i färg och dra den snett ut mot kanten av pappret i en triangelform, upprepa detta tills du är nöjd med din gran. Dekorera sedan din gran med julgranskulor eller annat roligt du kommer på. Du kan göra julgranskulor genom att doppa toppen av ditt finger i färg och sedan pressa mot pappret.

Sock-tomtar

Detta pyssel är perfekt för att återbruka gammalt material som inte längre används! Du behöver en gammal strumpa/socka, risgryn, gummiband/hårsnoddar, färg, sax, lim och en bit tyg. Fyll strumpan med risgryn och täpp igen toppen med ett gummiband som du snörar runt. Rita ett stort U på din bit med tyg och klipp ut. Limma fast tygbiten på sockan, detta ska vara tomtens skägg. Använd samma tyg eller ett annat och klipp ut en stor triangel. Limma fast den runt toppen av ris-sockan, som en tomteluva, glöm inte att limma ihop långsidorna av triangeln. Måla dit ögon och näsa, sen är du klar! 

Din egen snöglob

Så här gör du din egen snöglob! Du behöver en glasburk med lock, glitter, vattenfast lim och dekorationer. Börja med att skruva loss locket från burken och limma fast dekorationer på insidan. Du kan limma dit småstenar du målat, granris eller kanske en gammal porslinstomte. Fyll burken med 3 fjärdedelars vatten och häll i glitter. Skruva fast locket och vänd burken upp och ner, vips har du din alldeles egen snöglob!

Snölera

Med snölera så behöver du inte frysa eller vara rädd att din kreation ska bli till en pöl. Gör din egen snölera genom att blanda lika delar med majsstärkelse och lotion. Sedan är det bara att börja skapa!

Sockerbitslyckta

För detta pyssel behöver du sockerbitar, en bit kartong, sax och lim. Börja med att klippa ut en cirkel av kartongbiten att ha som grund. Placera sedan ut sockerbitarna runt kanten av kartongcirkeln. Eftersom sockerbitarna är kubformade blir det små glipor mellan bitarna. Placera sedan ett lager sockerbitar ovan över gliporna och fortsätt i samma mönster tills du når en höjd du gillar. Glöm inte att limma fast varje sockerbit så att lyktan håller hela vintern. Placera ett värmeljus i mitten, nu är du klar! Tänk på att det är viktigt att ha översikt när du har tända ljus och ha en brandsläckare i närheten.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår