• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2021-11-25

Allt klart för julmarknad

Allt är förberett och äntligen är det återigen dags för julmarknad på Bolagsområdet i Virserum. -Senaste vi hade 2019 var det succé, det var lite vitt på marken, krispigt i luften, massa besökare, det var en underbar dag, minns Frank Axelsson ordförande i Bolagets Hembygdsförening.

Av naturliga anledningar blev det ingen marknad förra året, men området gjordes fint, med massa belysning och givetvis var den stora julbocken på plats. Lördag 27 november är datumet för årets julmarknad.
-I år blir det större än tidigare, mycket mer knallar och alla föreningar på området samverkar kring marknaden. Vävstugan och Möbelindustrimuséet är öppet, du kan hitta fina hantverk hos Stinsen, det blir korvgrillning på Café Flotten, du kan köpa fika på konsthallen och kolla på deras utställningar.
Utöver det kommer cirka 30 knallar vara på plats.
-Hos dem kan du hitta det mesta du behöver till jul. Exempelvis blir det 15 meter charktuteri, kött och korvar, du kan handla ostkaka, honung, besticksmycken, kransar, växtfärgad ull, brickband, mattor, hantverk och en massa annat.

TOMTESMYG

Även några saker som tidigare varit upp i centrum kommer nu finnas på Bolagsområdet under julmarknaden, Lions är på plats med helstekt gris och så kan du handla av Röda Korset och deras advenstombola.
-Vi kommer finnas i Berns Salong över Vävstugan. Det är kul att vi kan hålla liv i en tradition som funnits sedan 30-talet. Vi har väldigt fina priser, mycket egna hantverk som vi gjort, sedan har även affärerna skänkt priser, vi har också kaffeservering under julmarknaden, berättar Gudrun Gustafsson i Röda Korset.
Hon berättar att man också kommer finnas på plats vid Bolagsområdet på torsdagseftermiddagen den 25:e om någon vill skänka priser och som belöning blir man bjuden på kaffe.
Givetvis blir det även musik under julmarknaden då Ann-Marie Daag Albrechtsson med kör medverkar.
-Det bjuds också på ett kul teaterstycke av teaterföreningen Blanda och Ge. För barnen har vi också tomtesmyg, godispåsar till alla barn och tomtemor läser sagor, det känns som det kommer finas något för alla, nu hoppas vi bara på bra väder så kommer det bli en härlig dag, avslutar Frank Axelsson.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår