• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2021-10-27

Glädje på isen

Det sprudlar av liv under ishallens tak i Virserum på söndagsförmiddagarna. Glädjen går inte att ta miste på när Virserums SGFs skridsko- och hockeyskola är i full gång. Antalet barn har ökat rejält och runt 60 stycken är anmälda inför vintern. –Det är fantastiskt med så mycket barn, men vi kan ta emot fler. En del i ökningen är att flickor börjat intressera sig för hockey vilket är jättekul, säger Tobias Karlsson som för tredje året är med och har ansvar.

Så här långt har man kört tre söndagar och intresset har varit stort.
–Det började väldigt bra förra året, men sedan fick vi avbryta på grund av pandemin, förklarar Tobias.
Upplägget är att det är indelat i två olika ”avdelningar”, skridskoskola med fri ålder och sedan hockeyskola från 5 år och uppåt.
–Det handlar mycket om att lära sig att ta sig fram på skridskor.
I år har vi också ett U8-lag som många av barnen i förlängningen kommer fortsätta till, där spelar nu främst de födda 2013-2015.

KREATIVA LEDARE
Förutom Virserum kommer deltagarna från bland annat Hultsfred, Högsby, Målilla och Fagerhult.
–Vi tar inte ut någon avgift, det vi kräver är att man är medlem i föreningen, vi har också utrustning att låna ut.
Med så mycket barn på en begränsad yta krävs givetvis också många ledare.
–Vi är 8 stycken aktiva och bra ledare på plats. De är väldigt kreativa, planerar och hittar på bra lekar och övningar, vilket är en stor del i att det är så populärt. Även föräldrarna är aktiva och hjälper till på ett bra sätt.
Det råder inget tvivel om att framtiden ser ljus ut för hockeyn i föreningen.
–Med tanke på ortens storlek finns ett mycket aktivt föreningsliv i Virserum som betyder oerhört mycket för invånarna vilket inte minst vår skridsko- och hockeyskola visar, avslutar Tobias Karlsson.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår