• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2021-09-30

REKO-RING

Ett fenomen som spritt sig över landet där säljare och köpare av närproducerad mat kan mötas. I Virserum strålar de samman på onsdagar jämna veckor mellan 17.30 och 18.00. Fler och fler vill veta varifrån maten de köper kommer ifrån.

Det är ett knappt tiotal försäljare på plats när nya Tidningen är på plats vid nya torget i Virserum, eller parkeringen vid Hotell Dacke för att vara tydlig. Beställda varor hittar sina ägare och alla verka nöjda och tycker det fungerar utmärkt. Jennifer Siebolds är på plats och tar emot en av sina kunder Anne Grill från Virserum. Jennifer säljer ägg och grönsaker idag men har också lammkött till försäljning.
–Vad jag har med mig beror ju på vad kunderna har beställt på den gemensamma facebooksidan Virserum REKO, det är bara att gå in där och anmäla sitt intresse för att vara med.
–Det är jättebra att kunna handla här, menar Anne.
REKO-ring finns ju på fler platser och de flesta försäljarna är med på fler ställen.
–Jag åker bland annat till Vetlanda som kör på onsdagar ojämna veckor, förklarar Jennifer.

POPULÄR AFFÄR
Allt som säljs måste komma från egen produktion och vara matrelaterat på något sätt och livsmedelsgodkänt. Betalning sker med swish eller kontanter.

–Det är ett fantastiskt sätt att bli av med en del av sin produktion, säger Maria Brunér som också är på plats idag.
–Virserum är inte så stort men de som kommer handlar mycket, flikar Jennifer i.
En stadig ström av kunder kommer och hämtar sina beställda varor. Intrycket från försäljarna är att REKO-ring är bättre än en vanlig marknad där folk mest går och tittar.
–Här vet vi redan innan att det vi har med är sålt och bara skall hämtas, avslutar Maria.

På bilden: Jennnifer Siebold med kunden Anne Grill.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår