• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2021-05-27

Full fart på Virumsvallen

Det sjuder av liv på Virumsvallen. Virserums SGF har fem ungdomslag anmälda till seriespel, lägg därtill flera grupper för de under 10 år så förstår ni att framtiden ser ljus ut för fotbollen i Virserum.

Den 13 december 1909, beslutade en grupp entusiaster att bilda en idrottsförening i Virserum, först hette den IF Thor, som senare bytte namn till Virserums Sport och Gymnastikförening. Nu, snart 112 år senare, har föreningen en stark förankring på orten och återväxten ser mycket bra ut. När nya Tidningen gör ett besök på Virumsvallen så är det runt 30 unga tjejer som springer runt och tränar och just antalet flickor som spelar fotboll i Virserum har en kurva som pekar uppåt. På ena planhalvan är barnen födda 2010-2011.
-Vi är16 stycken, vi började med gruppen när de gick i förskoleklass och har hållit på i 4 år, berättar Emmie Österberg och Julia Thel som håller i träningen.
Tjejerna lyssnar noggrant när Emmie och Julia förklarar en övning.
- Alla har utvecklats jättemycket sedan vi började för några år sedan, de mognar mer och mer och tar till sig informationen jättebra.
Det märks också att de har roligt.
-Det är det viktigaste, att ha kul, att man verkligen vill vara här och vara med på träningen, det får inte vara ett krav att komma hit.

BRA GEMENSKAP

Just dessa tjejer är ett av lagen som är anmälda till seriespel.
-Vi hoppas att vi får spela matcher i juni. Det är en jättebra grupp vi har, de samarbetar och pushar varandra på ett härligt sätt, säger Emmie och Julia.
På andra planhalvan är det lite yngre tjejer som springer runt. Cirka 15 stycken födda 2012–2014.
-Vi startade upp förra året, då mest med lek, i år lite mer med boll, förklarar Magdalena Ärleskog och Anders Lundmark som är ledare för denna grupp.
Det märks även bland dessa tjejer att glädjen är stor.
-Det ska vara kul och roligt, ingen press, alla får vara med på sina villkor, vi tycker också det är viktigt att vi har en bra gemenskap där alla är med och peppar varandra på ett positivt sätt, avslutar Magdalena och Anders.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår