• Annons:
  • Annons:
  • Annons:
  • Annons:

2021-05-27

MUSIKDAGARNA SER FRAMÅT

Sedan 1997 har Virserum, veckan efter midsommar, fyllts av fantastisk musik. Men det blev inga Musikdagar 2020 och inte i år heller, men Tommy Svanström ser ändå framåt. -Givetvis är det Inte roligt, det saknas något i mitt liv när det inte blir musikdagar, men vi får se fram mot 2022, då måste det gå. Jag går och tänker på vilka artister jag ska boka.

Listan på vilka som gästat Virserums Musikdagar genom åren är imponerande. Givetvis finns det också många minnen.
-Jag lyckades boka den stora operastjärnan Barbara Hendricks från USA. Hon flög in till Sverige från Paris, hon skulle komma till Virserum för att jobba med ungdomar från forna Jugoslavien, hon var verkligen besjälad att jobba med unga. När jag sedan skulle presentera henne vid konserten så sa jag Barbra Streisand utan att jag själv tänkte på det, men någon i publiken viskade att det ska vara Hendricks. Det var lite genant, men Barbara bara skrattade och tyckte det var roligt.

 

TOG MED SIG FRUN
Det har blivit åtskilliga konserter och Tommy nämner bland annat Cyndee Peters, Ale Möller Band och Hasse Andersson.
-Det var en del som var kritiska till att jag bokade Hasse, men det ångrar jag verkligen inte. När Lill Babs var fortsatte hon konserten hur länge som helst, ett annat minne är utomhuskonserten i Gåsehall med Sven-Bertil Taube, det var en fantastisk upplevelse.
Genom åren har även många skådespelare gästat Virserum.
-Vi hade Gösta Prüzelius som gäst, två dagar efter att han framträtt mötte jag han på Storgatan, han hade trivts så bra så han tog med sig sin fru tillbaka för att visa Virserum, jag tror och hoppas att musikdagarna har lämnat avtryck hos många och nu får vi se fram mot härliga dagar 2022, avslutar Tommy Svanström.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår